WhatsApp Image 2022 06 20 at 12.15.04_1440x961
Anna Mestres, docent i emprenedora
23/06/2022 Entrevista
Anna Mestres: "Dins d’una autocaravana pots ser molt feliç"

És mestra de professió, però també té un negoci de lloguer de vehicles per viatjar, Autocaravanes Llibertat. Són les seves dues passions convertides en els seus oficis

Guillem Plans

· Què té la vida nòmada de l’autocaravana per enganxar tanta gent?

És la llibertat que dona el volant del vehicle. Pots parar en qualsevol moment davant de paisatges fantàstics, sense tenir-ho pensat. Enganxa molt viatjar portant tot el que necessites sempre a sobre, sense haver de tornar a l’hotel. També és el plaer de viatjar i gaudir del trajecte. Això no t’ho dona un avió.

· Viatjar en autocaravana està fet per a un tipus de caràcter o tothom s’hi pot adaptar?

Per viatjar en autocaravana no has de ser gaire primmirat. T’has de llançar a l’aventura! Al principi, potser tens una mica de por... I penses: “Me’n sortiré?” Però és molt fàcil adaptar-t’hi, dutxar-s’hi, cuinar-hi, conduir el vehicle... Es pot fer de tot a dins d’una autocaravana. Dins del vehicle pots ser molt feliç.

· Quin és el perfil de client més comú?

No n’hi ha un de definit. Hi ha de tot: gent molt jove, dels 30 als 40 anys, amb fills o sense... També matrimonis de més de 60 anys que decideixen fer una aventura. Tots tenen en comú que volen viatjar amb més llibertat.

· Quins són els escenaris més espectaculars que has pogut descobrir?

Tant platges espectaculars com muntanyes precioses. És molt fàcil deixar l’autocaravana en un pàrquing i fer una ruta per acostar-te a paratges preciosos. A mi m’ha enamorat la Bretanya francesa i és molt bonic viatjar a Suïssa o per exemple a Irlanda. Però també m’agrada molt fer país. Hi ha llocs fantàstics a la Costa Brava, per Girona, Puigcerdà, el Delta de l’Ebre, Berga, Ripoll... A vegades, vas per una carretereta i quedes enamorat d’un poblet i hi dones una volta. Som uns afortunats de viure a Catalunya. Mentre tinguis gasolina i temps és un plaer, viatges amb la casa al teu damunt.

· T’hauràs de rascar la butxaca amb la gasolina per tenir-ne. Us ha afectat l’augment de preus?

El preu de la gasolina és un inconvenient, sí. Està pels núvols! Però en principi no ens ha afectat, perquè la gent el que vol és sortir, fer una bona ruta i airejar-se. La vida no són ni dos dies i està per gaudir-la.

· Quins altres inconvenients té viatjar en autocaravana a Catalunya?

A vegades, costa trobar una àrea on “buidar”. O, si no ho tens previst, un lloc on dormir. Però hi ha aplicacions fantàstiques que ens treuen les castanyes del foc. · Suposo que t’has d’avenir molt amb la persona amb qui viatges. Sí! Estàs amb la família o amics en un vehicle i o bé t’hi avens o no anirà bé. En qualsevol cas, viatjar en autocaravana és una manera d’estrènyer un cercle i fer companyonia.

· És una manera de viatjar que sembla que ha fet implosió després de la pandèmia.

Totalment, ja fa un any que ha fet un boom i s’ha notat moltíssim. Es nota fins i tot en el preu de compra dels vehicles, que ha augmentat. Tant de les autocaravanes com de les furgonetes per viatjar-hi amb quatre estris.

· Vas llançar-te a la piscina per emprendre en aquest sector, que era la teva passió.

Molta gent ens demanava l’autocaravana i ens deia que ens pagava pel lloguer. Aleshores, per què no provar de treure’n un rendiment? De moment, l’empresa té una autocaravana de set places i un càmper de quatre places amb lavabo i dutxa.

· Has deixat la feina?

No! La mantinc perquè les persones són la meva altra gran passió. Soc mestra d’educació física a Sentmenat.

· Què és el que més t’agrada de ser mestra?

M’agrada fer felices les persones. Veure les mirades de felicitat en l’aprenentatge que pots donar als alumnes... Feia temps que no m’ho preguntaven i només de pensar-hi, m’emociono... Nodrir-se d’aquesta experiència és espectacular. Ho tinc molt clar, és la meva feina.

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?

Extravertida

Un defecte que no pots dominar?

La impulsivitat

Una persona que admiris?

La meva mare

Una cançó per escoltar viatjant?

“Imagine”, de John Lennon

Quin plat t’agrada més?

L’amanida completa

Una peli?

Liberad a Willy’

Un llibre?

‘El Petit Príncep’

Un viatge pendent?

Andalusia amb autocaravana

Una ciutat?

París

Un desig?

Viure cada dia com si fos l’últim

Un racó de Castellar?

El Puig de la Creu

Comparteix
M'agrada
Comentaris