A7R06618 1_1440x961
Adrià Vicente, aspirant a cineasta i músic. || Q. PASCUAL
18/06/2021 Entrevista
Adrià Vicente: "No m’ha fet mai por tocar en directe, és el que més m’agrada"

Amb només 15 anys, ja té les idees molt clares, vol dedicar-se al cinema i a la música. Totes dues passions l’acompanyen des de fa anys i ja s’ha format en aquestes disciplines artístiques 

Marina Antúnez

· Quan i on vas començar a aprendre música?
Vaig aprendre a l’Escola Municipal de Música Torre Balada, estudiant la trompeta com a primer instrument, amb 5 anys. Més tard, als 12 anys, vaig començar amb la guitarra elèctrica, i he seguit, ara fent classes amb el guitarrista Alan Pardo, el nòvio de la meva mare. La trompeta era més pròpia del jazz i a mi sempre m’ha agradat més el rock. Amb la guitarra em va més bé. 

 

· Quins són els teus referents musicals? 
Nirvana, per les cançons menys famoses, el guitarrista Alan Pardo i el grup The Smashing Pumpkins. 

 

· T’agrada tocar amb altres companys músics o prefereixes fer-ho com a solista?
He tocat amb gent, sí, i al principi teníem una banda que anava bé, amb amics. Però toco, sobretot, sol.

 

· No només toques, sinó que composes les teves cançons?
Doncs sí, les escric. El meu pare em va ensenyar els tres primers acords amb la guitarra i a partir d’aquí vaig fer una base i una melodia. Des que vaig agafar la guitarra he seguit amb ella fent classes particulars. El meu nom artístic és Adrià ViGib perquè agafo els cognoms dels meus pares, Vi de Vicente i Gi de Gibert. 

 

· I tocant en directe?
També. He tocat en directe. Potser vaig començar a les jam sessions de Cal Gorina o al Calissó, ara no ho recordo. No m’ha fet mai por tocar en directe, és el que més m’agrada . A l’escenari crido i no em fa vergonya, i això m’agrada. Quasi sempre canto cançons pròpies. També he gravat cançons i algun videoclip.

 

· També t’agrada el cinema, oi?
Doncs sí, el cinema m’agrada des que m’agrada la música. Ja m’agradava molt de petit, això de veure la televisió. Amb la meva mare, la Blanca, veia pel·lícules de crims, i amb el meu pare, l’Oriol, de terror. De tots els estils. El cinema sempre ha anat amb mi. Molta feina que he fet a l’hora de gravar videoclips han estat autodidacta, buscant coses per Internet i mirant moltes pel·lícules. També vaig fer un curs de cinema a l’ESCAC durant una setmana, a l’estiu. 

 

· Tenint en compte que ets tan jove, has après molt, ja...
Tinc 15 anys i estic fent 3r d’ESO. El que tinc clar és que faré batxillerat artístic i que vull estudiar alguna cosa de cinema i de música, les dues coses. De moment, ja faig els meus guions i la meva germana també m’ajuda. Ella toca el baix elèctric i ha posat música al meu últim videoclip, que es diu “Me temo que terminó mal”. També m’ajuda fent de càmera o com a actriu. També tinc un amic a Barcelona que m’ajuda amb el muntatge de les pel·lícules, i jo en faig els guions.  La meva primera participació va ser com a actor, ja que la idea era d’un grup amb qui vaig fer el curs a l’ESCAC. La idea era fer un curt de terror, que va guanyar. Ara ja faig d’actor i elaboro els meus guions. L’últim videoclip l’he gravat en blanc i negre, amb el mòbil, com una forma de metàfora, per marcar els contrastos, perquè el protagonista ara està molt content, després té por, això és el que marquen els dos colors.

 

· I com portes el tema de la música, que encara n’aprens. Quines influències tens?
Vaig avançant. El que més m’agrada és el rock, però no el rock clàssic de grups com AC/DC , Gun’s’Roses, sinó el rock alternatiu, més de Nirvana i Radiohead. És un rock més fosc, d’acords més variats. No he estudiat veu però també canto, n’he après de forma autodidacta. Les meves cançons parlen de la mort, la vida, etc.

 

· I què t’agradaria fer en el futur?
M’agradaria començar a participar en alguns concursos i també gravar més cançons i videoclips. I als 18 anys treure un disc. M’agradaria seguir estudiant música i cinema, en alguna universitat, al Taller de Músics, a l’ESCAC, o en algun lloc semblant.  I treure un àlbum, tenir una família amb una dona i dos fills, formar una banda...

 

 

Les 11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Obsessiu


Un defecte que no pots dominar?
Compulsiu


Una persona que admires?
La meva mare


La teva paraula preferida?
‘Miedo’


Quin plat t’agrada més?
Hamburguesa


Un grup?
The Smashing Pumpkins


Un llibre?
Qualsevol del meu avi, Josep Gibert


Un país?
EUA, Nova York


Una pel·lícula?
‘El club de la lucha’


Un racó de Castellar?
Casa meva


Un projecte?
Treure un àlbum, formar una banda  i una famíla amb dos fills

Comparteix
M'agrada
Comentaris