6d446a08 4ab3 41db a115 6f2ea63165cc_800x534
Detall de la il·lustració de la que serà la portada del llibre ‘Microrelats amb llibertat’. || cedida
20/11/2020 Cultura
La paraula ‘llibertat’, en 39 relats

Castellar per les Llibertats publica els treballs del I Concurs de Microrelats amb il·lustracions

Marina Antúnez

Castellar per les Llibertats publicarà un llibre titulat Microrelats amb llibertat en què s’inclouran 39 relats de 26 autors del total dels 48 que es van presentar al I Concurs de Microrelats. La convocatòria, que va tenir lloc durant el mes de març, va aconseguir un èxit destacable de participants. La majoria són de Castellar, però també n’hi ha d’altres poblacions.


La condició per participar-hi era que el text havia d’incloure la paraula llibertat. “La participació va ser tan alta que vam creure oportú que això no es perdés”, apunta Dolors Ruíz, de Castellar per les Llibertats. 


Aquesta aportació cultural i de caràcters molt diferenciats va sorgir, doncs, d’una sola paraula. “Hem aconseguit els drets de 39 dels relats presentats per diferents autors, en concret, 26”, afegeix. Tots ells passaran a formar part de l’edició d’un llibre en què es recolliran els textos, que aniran acompanyats d’una il·lustració. 


Aquest projecte engloba moltes persones, perquè d’una banda hi haurà els 39 relats dels escriptors que han cedit els seus drets i perquè també hi ha els il·lustradors, 38 en total, que han fet les seves creacions inspirant-se en els relats. “Tenim des de pintors professionals, semiprofessionals, il·lustradors, ja siguin també professionals o afeccionats, i autors que han volgut il·lustrar el seu relat”, apunta Ruíz. La riquesa, segons l’organització, és molt alta. 


A cada il·lustrador se li va fer arribar un relat. “Si coneixíem l’estil de l’il·lustrador intentàvem que el relat fos adient amb el seu estil”. Es va demanar permís a l’escriptor per si volia ser il·lustrat, ja fos preguntant-li si volia col·laborar amb l’il·lustrador per donar-li les guies o bé, al contrari, si volia ser sorprès amb el resultat.


El material que està arribant als responsables del llibre està sorprenent molt. Algunes de les il·lustracions et fan viatjar al lloc que explica el relat, per exemple, “a l’Africa, pels colors triats”.  El resultat, doncs, es preveu bonic i sorprenent. “Promet molt, tant pel contingut dels relats, que és molt variat, com per les il·lustracions, vistoses”. L’altre element que ha sorprès gratament a l’entitat és que d’una sola paraula en puguin sortir tants relats diferents i tantes imatges. 

 

La portada
La portada del llibre serà una creació de la pintora Kelly Arrontes, una artista contemporània, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Sant Jordi de Barcelona i diplomada en Magisteri per la Universitat de Valladolid. “Té un grau d’invidència important i fa uns murals impressionants”, diu Ruiz. 


La composició del llibre anirà a càrrec de Castellar per les Llibertats, “el nostre és un projecte novell, és la primera vegada que fem un llibre”. La Impremta Castellar serà l’encarregada d’imprimir els 300 exemplars previstos. El volum tindrà unes 80 pàgines, en color, i serà en format de butxaca. Està previst que el llibre sigui a les llibreries a finals de desembre, i es vol fer la presentació oficial cap al 20 de desembre. 


Els beneficis que s’obtinguin de la venda del recull de Microrelats amb llibertat serviran per cobrir el cost de l’edició i per finançar més actes culturals. També permetran que cada persona que hagi col·laborat en el llibre, ja sigui amb un relat, amb una il·lustració o amb les dues coses, pugui rebre’n un exemplar. També s’ha pogut comptar amb diversos patrocinadors que rebran un exemplar de la publicació. La intenció de l’entitat Castellar per les Llibertats és repetir el Concurs de Microrelats l’any que ve, si tot va bé, vista la bona acollida que ha tingut aquest 2020.

Comparteix
M'agrada
Comentaris