243941623 4293249747419072 1176088415247929413 n (1)_950x634
Joan Mundet, al centre, amb el premi Girocòmic 2021. A l'esquerra, Lluís Recasens; a la dreta, Jordi Bernet. ||CEDIDA 
14/10/2021 Cultura
Joan Mundet rep el Girocòmic 2021

Aquest guardó reconeix tota una trajectòria professional en el món de la il·lustració

Marina Antúnez

Joan Mundet va rebre el premi Girocòmic 2021 aquest passat diumenge 10 d'octubre. L'il·lustrador castellarenc va participar a la fira que es va celebrar al passeig de la Devesa de Girona. El dibuixant castellarenc hi va ser signant llibres de la sèrie de còmics Capablanca, una revisió a color editada per Evolution Comics, els dies 9 i 12 d’octubre. "El guardó reconeix tota una vida dedicada a la il·lustració", diu Joan Mundet. Dissabte 9, el reconeixement va ser per Pilarín Bayés. A l'entrega del premi, a Mundet el van acompanyar Jordi Bernet, dibuixant de còmic, i Lluís Recasens L'Avi, humorista gràfic, il·lustrador i guionista.

 

En aquesta fira també van signar altres il·lustradors, es van fer tallers i conferències i també es va poder veure una exposició de manga, anime i videojocs, que s’han convertit en la principal porta d’entrada al món de l’art per a milers d’aficionats que s’interessen en els processos de creació de les seves sagues preferides. Joan Mundet és l’il·lustrador per excel·lència de les novel·les del Capitán Alatriste, de l’escriptor Arturo Pérez-Reverte. Artista prolífic,  també ha il·lustrat Gary Folch (2008) i 11-M: La novela gráfica (2009), entre d’altres.

 

L’any 2011, l’obra Miguel Núñez: Mil vides més, de Pepe Gálvez, amb dibuix d’historietes i portades d’Alfonso López i les il·lustracions de Joan Mundet, va rebre el  Premi Nacional de Còmic de Catalunya.

 

Novetat

La darrera novetat de Joan Mundet és Bajo el cielo de acero, de l’editorial Ponent Mon, un western pur i dur. En aquest volum ens trobem amb una obra de maduresa de l’il·lustrador, amb un estil influenciat pel clàssic Antonio Hernández Palacios, i resulta molt interessant no tant per la trama sinó pel tractament que en fa Mundet, així com per representar aquest tractament del que l’autor ha pretès des dels seus divuit anys en l’art de les vinyetes.

 

La novel·la de Mundet ens parla de Horace, un genet solitari que passeja entre Arizona i Mèxic i que un dia troba Rita Candela, única supervivent d’un atac indi a una caravana. El destí els uneix i Horace es compromet a dur la Rita amb el seu únic familiar viu, de manera que emprenen un viatge esquivant els apatxes i fugint de la banda de malfactors del Tigre Contreras, que els persegueix implacablement pel desert de Sonora. Aquesta fugida a tot o res els pot canviar a millor o a pitjor

Comparteix
M'agrada
Comentaris