Fotografia amb Les Kellys. Al centre, la directora Georgina Cisquella. ||  CEDIDA
Fotografia amb Les Kellys. Al centre, la directora Georgina Cisquella. ||  CEDIDA
03/12/2018 Cultura
El cineclub participa en el finançament de ‘Hotel Explotación: Las Kellys’

S’estrena en el microcenatge per la pel·lícula dirigida per Georgina Cisquella

Marina Antúnez

El Club Cinema Castellar Vallès s’estrena com a micromecenes finançant part de la pel·lícula documental Hotel Explotación: Las Kellys, dirigida per la periodista i cineasta Georgina Cisquella. Una representació del cineclub va assistir, dijous passat, als cinemes Texas de Barcelona a la preestrena del film  i, a l’acte, diverses cambreres de pis que ofereixen el seu testimoni al documental, van acompanyar la directora i diversos membres de l’equip del documental durant la projecció i el col·loqui posterior.


El treball explica la lluita de milers de treballadores  de l’estat espanyol que treballen netejant habitacions d’hotel i que s’han organitzat per a reclamar els seus drets.  En els darrers anys, les Kellys han estat víctimes de l’externalització i moltes s’han quedat fora de les plantilles dels hotels, amb sous molt precaris i exposades als acomiadaments  improcedents quan estan de baixa. A més, es veuen obligades a netejar més de 25 habitacions per jornada i això els suposa molts problemes de salut, a la majoria d’elles.


La pel·lícula, que ja s’ha presentat aquesta setmana als cinemes Boliche de Barcelona i que també es projectarà el proper mes de març a la Mostra de Cinema de Castellar, el BRAM, se centra en explicar com aquestes dones s’han empoderat organitzant diversos col·lectius a ciutats tan importants com Barcelona, Madrid, Benidorm i Lanzarote, entre d’altres.


El cineclub ha fet un altra micromecenatge per ajudar finançar la pel·lícula Sense sostre, escrita i dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido. Per a cadascuna de les pel·lícules, l’aportació del cineclub ha estat de 300 euros. El film, que veurà la llum el 2019, vol visibilitzar el col·lectiu de les persones sense llar. Tot i que es tracta d’una ficció, el rodatge compta amb persones que viuen o han viscut al carrer i que formen par de la FundacióArrels, una entitat que atén des de fa més de 30 anys aquest col·lectiu. La recompensa d’aquest microcentatge serà la projecció a Castellar d’aquest film, amb la participació d’algun integrant de l’equip. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris