211114 Granera14_1440x961
Actuació del Ball de Bastons a Granera. || BALL DE BASTONS
25/11/2021 Cultura
Activitat intensa dels bastoners locals

El Ball de Bastons ha celebrat diverses actuacions aquest novembre

El Ball de Bastons de Castellar ha seguit la seva activitat intensament aquest mes de novembre. Per exemple, el dia 11 de novembre passat, a la Creu Roja de la plaça de la Llibertat, el president els bastoners, Antoni Castillo, va oferir una xerrada sobre cultura catalana, que es va centrar bàsicament en el món bastoner.


A través de diverses projeccions audiovisuals, els participants de l’activitat van poder ser conscients de la diversitat d’aquesta cultura popular, des del vestuari fins a la música, la coreografia o els instruments.


També es va explicar la realitat cultural de Castellar a través d’altres entitats com el Ball de Gitanes, els Gegants i els Castellers de Castellar.  Per finalitzar l’acte, es va oferir un tast bastoner fent una pràctica real amb els bastons i demostrant que la seva execució no es perillosa, sinó divertida.
D’altra banda, el dia 14, el grup de Ball de Bastons va tornar a actuar a Granera, una petita població que, ja fa quasi 100 anys, va ser la responsable que a Castellar hi hagi bastons, gràcies a l’arribada al poble de Vilaclara, Pou i Comelles, procedent del poblet. Amb motiu de la Festa d’Hivern pel seu patró, Sant Martí, es va fer la ballada i també es van muntar paradetes.


Per finalitzar el mes, dissabte dia 20, el Ball de Bastons de Castellar va participar en la Festa Major d’Hivern i del seu patró, Sant Climent, a Sant Llorenç Savall. En aquesta diada es va fer l’estrena, presentació i benvinguda dels nous Gegantons i Tintín,  amb el seu gos Milú, que van ser l’atracció dels més petits. 


De cara al mes de desembre, els bastoners de Castellar estan preparant una activitat per a La Marató de TV3. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris