Els apòstols del 'no'
Ja no són els joves ingenus que van arribar fa 10 anys, ha passat molt de temps, hem vist moltes cares, hem sentit algunes veus i hem escoltat poques propostes. Cap en positiu.
I és que hi ha gent i organitzacions que han nascut per dir que no. Res els està bé, res és suficient, res té interès... res interessa.
Prediquen l'acció però no actuen, prediquen la participació... però no participen. Tampoc és que importi massa, ens sabem la seva resposta, coneixem la seva invariable aportació: NO.
Gestionar un municipi, decidir sobre la realitat quotidiana, no és fàcil. Exigeix coneixements, esforços i dedicació. L'administració és complexa, conèixer com funciona, que es pot fer, que no i en quines condicions no s'aprèn en quatres dies. I sense coneixements no hi ha capacitat de decisió, a no ser, això sí, que formés part del grup de privilegiats que tenen els màxims coneixement per inspiració divina.
Als components del grup Som de Castellar ens agrada fer feliç a la gent, sense cap altre ambició. I molts dels nostres projectes i els nostres objectius tenen aquesta motivació. Evidentment que no ens molesta que ens felicitin per les nostres actuacions, però això és una motivació secundària.
Fa bastant mesos, davant la impossibilitat econòmica de construir una piscina d'estiu i, recollint una tendència que comença a fer-se extensiva en altres indrets, vàrem tenir la idea de posar en marxa una instal·lació lúdica consistent en uns jocs d'aigua.
Després de consultar als tècnics, es va considerar que la inversió es podria aprofitar per adequar i modernitzar una instal·lació caduca, infrautilitzada, insostenible i de difícil manteniment, a la plaça de Catalunya.
L'objectiu: modernitzar unes instal·lacions, donar-li nova vida i per sobre tot fer feliç a la gent de Castellar, als grans i al petits.
Evidentment que coneixíem el grau de protecció de la plaça, alt en el cas de l'escultura i molt baix en la resta dels elements, inclosa la bassa. I evidentment que el projecte havia de ser respectuós amb aquest grau de protecció i amb el medi ambient.
Però no hem de caure en el "papanatisme". Els que ara defensen no se sap què en nom de què, fa molts mesos que eren coneixedors del projecte, alguns de forma directa.
Els apòstols del No sempre diran que no. Avui al projecte de donar vida a una plaça infrautilitzada i grisa, demà també ho faran a l'Illa del centre, el projecte que pretén donar-li a Castellar un espai atractiu, un espai per a la relació de les persones, agradable per a les persones que hi viuen, còmode per anar a comprar o fer gestions, per participar d'activitats...
Alguns volem contribuir a fer una mica més feliços als nostres convilatants, altres estan eternament abonats al 'no'.
Comparteix
M'agrada
Comentaris