IMG 2515_1440x961
César Sánchez, director d'El Casal, i Paloma Cervera, directora de FEDAC Castellar, després de ser entrevistats al porograma 'Dotze' de Ràdio Castellar
11/02/2020 Actualitat
Preocupació als centres concertats pel nou decret d’admissió

Els directors d'El Casal i FEDAC Castellar consideren que la mesura condiciona que les famílies puguin seleccionar el centre que volen per als seus fills

Jordi Rius

L’anomenat decret d’admissió de la Generalitat, que té l’origen en el Pacte Contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges amb 16 mesures per garantir la distribució més equitativa de l’alumnat entre la pública i la concertada, ha suscitat molta preocupació a les dues escoles concertades de Castellar, el Col·legi El Casal i FEDAC Castellar. 


La directora de FEDAC Castellar, Paloma Cervera, ha apuntat al magazín Dotze de Ràdio Castellar que el decret “canvia una mica les regles de joc. Fins ara la programació de l’oferta educativa amb totes les línies que puguin sortir als centres educatius es determinava després del procés de preinscripció. Amb aquest decret, l’administració pot determinar quines línies es mantenen i quines no”. Segons Cervera, “abans en el procés de preinscripció les famílies escollien les escoles on volien portar els seus fills i després d’aquest procés, depenent de la demanda que havies tingut com escola es tancaven o no línies”. Ara aquest pas es farà prèvialment al fet que les famílies puguin escollir centre i el decret suposa “tallar una mica les ales a que les famílies puguin triar”.


 El director del Col·legi El Casal,  César Sánchez, comparteix la visió que fa Cervera perquè “és un clam de l’escola privada i concertada”. Segons Sánchez, l’administració vol “interferir i decidir no tan sols les condicions sinó que vol condicionar una mica l’oferta que pot fer la iniciativa privada”, tot plegat “una ingerència excessiva”.  El director d’El Casal ha admès que tot el sector està una mica a l’expectativa “de si finalment es tirarà endavant o no el decret i quines conseqüències tindrà no tans sols pel que fa al centre i a la seva pròpia existència sinó també pel que fa al dret de les famílies a poder triar l’oferta que volen pels seus propis fills”.
 En menys d’una setmana, s’han recollit prop de 122.000 al·legacions de famílies de les escoles concertades de Catalunya.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris