04 aula_1440x961
Josep Enric Llebot, durant la conferència sobre el canvi climàtic - R.GÓMEZ
07/06/2023 Actualitat
“Haurem de conviure amb el canvi climàtic”

El científic Josep Enric Llebot va oferir una conferència oberta a L'Aula sobre emergència climàtica

Rocío Gómez

L’Aula va organitzar dimarts passat una nova sessió oberta a tota la ciutadania. En aquesta ocasió, l’entitat va convidar el prestigiós científic Josep Enric Llebot per parlar sobre emergència climàtica. Llebot ha centrat la seva recerca en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció, tot i que actualment es dedica a la investigació en l’àmbit de la física ambiental i del canvi climàtic. Va ser secretari de Medi Ambient de la Generalitat i va rebre el premi de literatura científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat.


Durant la conferència, Llebot va presentar diversos estudis científics de consens que simulen l’evolució i l’impacte del canvi climàtic. L’augment de les temperatures i del nivell del mar són només la punta de l’iceberg. “L’emergència climàtica és a llarg termini. Haurem de conviure amb el canvi climàtic, adaptar-nos, ens hi haurem d’acostumar”, va asseverar en declaracions a L’Actual. “S’han de posar en marxar canvis en l’estructura de la societat, amb gran determinació, per fer que vagi més lent, però ara mateix és complicat”, va asseverar.


 Llebot va explicar en la conferència que L’Acord de París contra el canvi climàtic, va posar a l’agenda política i social l’emergència climàtica, i es van establir objectius per frenar aquesta crisi. L’expert va remarcar que a hores d’ara les mesures que es prenen són per combatre l’impacte de l’escalfament en àmbits com la sequera, però que cal abordar el problema amb mesures estructurals. “El 2050 els usos d’energia de les activitats humanes i industrials no haurien de dependre de combustibles fòssils”, va assegurar. El ponent també va apuntar que la gestió del medi natural, agrícola i forestal, és una altra de les qüestions que ajudaran a combatre el canvi climàtic, que cada vegada  és més palpable en el dia a dia .  

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris