Presentació del projecte RAI-ESO Dinem Junts!
Presentació del projecte RAI-ESO Dinem Junts!. FOTO: Q.Pascual
15/05/2018 Actualitat
‘Dinem junts’ arriba a les aules de l'INS Castellar

És un programa  socioeducatiu impulsat per la Fundació Probitas i el Consell Comarcal

Des de l’abril passat, l’Institut Castellar compta amb el programa de Reforç de l’Alimentació Infantil (RAI) - ESO “Dinem Junts!”, una iniciativa impulsada per la Fundació Probitas i el Consell Comarcal del Vallès Occidental que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.


La posada de llarg d’aquest projecte socioeducatiu que pretén garantir l’alimentació i protecció dels alumnes de secundària a la comarca, va tenir lloc dilluns passat. L’alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, el regidor de Salut, Serveis Socials i Habitatge, Joan Creus, i la directora general de Probitas, Marta Segú van visitar l’INS Castellar per tal de copsar les primeres passes de la iniciativa al centre educatiu.


Tanmateix, aquest no és un projecte novell per a la Fundació Probitas, una organització sense afany de lucre impulsada per la companyia Grífols SA. “RAI-ESO Dinem Junts!” es va posar en marxa el curs 2014-2015 a diversos instituts d’arreu de Catalunya. És una iniciativa que s’adreça a adolescents d’entre 11 i 17 anys derivats des de diferents serveis socioeducatius.


Concretament, el projecte pretén oferir “un àpat saludable i un espai de lleure i de protecció als adolescents”, detalla Marta Segú, directora general de la Fundació Probitas. Segú destaca del programa socioeducatiu d’acompanyament transversal, que es desenvolupa als instituts a partir de les 14 hores i finalitza a les 17 hores, inclou “activitats de reforç escolar, esportives i de lleure entre d’altres”.  


En aquest sentit, el programa també pretén promocionar hàbits saludables, fer palesa la necessitat d’obrir els menjadors als instituts i potenciar el treball en xarxa entre tots els agents implicats, administracions, associacions, centres de secundària i famílies.


A Castellar del Vallès, i a la resta de municipis de la comarca en què s’ha implantat “RAI-ESO Dinem Junts” com Sabadell, Ripollet o Terrassa, el projecte està cofinançat per la Fundació Probitas i pel Consell Comarcal.

 

BEQUES MENJADOR

A tall d’exemple, a la vila prop d’un 9% dels alumnes d’educació infantil i primària reben una beca menjador per dinar a l’escola. Tal com explica l’alcalde de Castellar Ignasi Giménez, quan aquests infants arriben a l’ESO “ja no poden sol·licitar aquest ajut a causa de la jornada intensiva que no contempla menjador” malgrat que la seva situació “econòmica, social i familiar no ha canviat”.


A hores d’ara, “RAI-ESO Dinem Junts!” compta amb 23 usuaris a l’INS Castellar, 7 dels quals provenen del municipi de Sant Llorenç Savall. Tot i que la iniciativa s’ha posat en marxa a l’equador del curs acadèmic 2017-2018 com una prova pilot, és previst que el proper curs s’ampliï el nombre d’usuaris fins a una quarantena i que en un futur s’implanti també a l’INS Puig de la Creu.

Comparteix
M'agrada
Comentaris