Desfibril·ladors repartits per Castellar
Desfibril·ladors repartits per equipaments de Castellar - Olga Puig
07/06/2019 Actualitat
Desfibril·lador per al Balcó de Sant Llorenç

L’aparell s’ha col·locat a la marquesina situada a la parada d’autobús de la cruïlla entre els carrers de Coma Grossa, dels Bullidors i de Coll Moner

C. Domene

Castellar del Vallès és municipi cardioprotegit des de l’any 2013, i compta amb una xarxa de desfibril·ladors ubicats en diferents espais. Darrerament s’ha fet una incorporació a El Balcó de Sant Llorenç, concretament  l’aparell s’ha col·locat a la marquesina situada a la parada d’autobús de la cruïlla entre els carrers de Coma Grossa, dels Bullidors i de Coll Moner. Així, en aquests moments hi ha desfibril·ladors a tres urbanitzacions del municipi, que serien els més llunyans al nucli urbà. 


De fet, Castellar és un dels municipis de Catalunya amb el nombre més elevat d’aparells, concretament, en té 21 aparells DEA, els de més fàcil ús. “Són automàtics, és a dir, no és necessari que siguem experts en saber quan s’han de fer la descàrrega, sinó que el mateix equip detecta si la persona a al qual posem els pegats, els elèctrodes, que faran passar la corrent, necessita o no necessita la descàrrega”, explica el personal de l’Ajuntament experts en aquests aparells.


De vegades, la població té por de fer servir els DEA pel temor de fer mal a la persona que està patint un infart. “Mai es pot fer mal a la persona, tot el contrari, la potencialitat de salvar la vida augmenta si es fan servir aquesta aparells”. El primer que s’ha de fer sempre, és trucar al 112, després els DEA donen una sèrie d’instruccions que s’han d’anar seguint”.   La Policia Local va aconseguir salvar la vida d’un home utilitzant un desfibril·lador en una intervenció d’urgència al març, quan l’home va patir una parada cardiorespiratòria.  Es poden trobar desfibril·ladors al Mercat Municipal, Espai Tolrà, pavellons Pedrosa, Blume i Puigverd, pistes d’atletisme, Casal Catalunya, Casino del Racó, camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador, plaça del Munt i al local de l’associació de veïns de Can Font-Ca n’Avellaneda i al local de l’associació de veïns d’El Balcó de Sant Llorenç. A més, hi ha quatre desfibril·ladors mòbils, dos custodiats per la Policia Local i dos que custodien els Bombers Voluntaris, i dos desfibril·ladors més a les instal·lacions del CAP. També compten amb un desfibril·lador a l’interior dels centres l’escola El Sol i la Lluna i l’INS Puig de la Creu.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris