13   Hoquei_1440x961
Bassols -a l’esquerra- amb alguns dels seus jugadors en una reunió que van fer la setmana passada Cedida
17/06/2020 Esports
Els germans Garcia, reforços de luxe

L’HC Castellar inicia el projecte més potent dels últims anys amb dos jugadors que han de marcar diferències

Albert San Andrés

Per regla general, a aquestes alçades d’any, on els equips tanquen les plantilles de la pròxima temporada, el drama a l’HC Castellar és majúscul per la falta de jugadors pel primer equip. Però aquest any, la loteria s’ha avançat sis mesos i el “gordo” ha caigut al Dani Pedrosa: els germans Garcia tornen al club en un ambiciós projecte per a fer créixer el club. Els acompanyarà un altre gran fitxatge, el porter Arnau Russell.


L’Oriol Garcia mai havia amagat les ganes de tornar a jugar a  l’HC Castellar. La generació de jugadors actual és, en part, aquella que va ser subcampiona d’Espanya d’hoquei en categoria aleví, any en què el gran dels Garcia va fitxar pel FC Barcelona, on va aconseguir guanyar una lliga a Ok Plata i una Copa de la Princesa. El Girona CH ha estat el seu destí les últimes tres temporades i ara torna al club del seu cor per intentar assolir la 1a catalana de nou.  Un davanter amb gol, que era una de les posicions més necessàries de cobrir en l’equip en els últims anys.


El cas del seu germà Ferran és força semblant, havent-se format també al FC Barcelona, ara, amb edat de sènior, tornarà a vestir de grana per acompanyar al seu germà i a un altre jugador format a les categories inferiors, l’Arnau Russell.


Russell va sortir del Barça i va passar pel Sentmenat de nacional catalana, per tornar al Castellar com a jugador de camp, deixant la porteria. Aquest últim any va deixar de jugar per motius personals i ara torna a l’equip per a fer-se càrrec de la porteria defensada els últims anys per Sergio Ruiz, que es retira de la pràctica esportiva per motius  laborals. El paper de Russell serà complicat, ja que Ruiz ha deixat un gran sabor de boca els últims anys sota els pals castellarencs, on ha aconseguit salvar molts punts gràcies a les seves aturades.
A la baixa de Ruiz, s’ha de sumar la de Jose Expósito i Guillem Plans -també per motius laborals- i Guillem Mimó quedarà a prova durant una temporada per saber si continuarà o no a l’equip.


Aquesta temporada podria haver estat una desbandada total de jugadors, però el nou projecte engegat per Ramon Bassols, reestructura el club de dalt a baix, ja que els nouvinguts també seran entrenadors de la base per a potenciar el nivell dels grana. “Són jugadors de casa que tornen al poble per a potenciar el club i fer créixer el primer equip” explica el tècnic i coordinador Bassols, que valora fins a l’extrem que els dos germans hagin refusat ofertes d’equips més potents per a tornar a casa.


“L’arribada de jugadors d’aquest nivell ens ha fet crear un nou projecte amb un nivell de treball molt important, on tots haurem d’estar al màxim i millorar molt per assolir els objectius marcats”. Uns objectius que a curt termini són aconseguir l’ascens a primera catalana i òbviament a llarg, l’assalt a nacional catalana.


“Aquestes incorporacions aportaran molts coneixements. A banda, són un grup d’amics, que això és un avantatge a l’hora de fer qualsevol cosa” explica un il·lusionat Bassols.


D’altra banda, Marcel Montllor, capità del primer equip va passar per les entrevistes esportives en viu a Instagram dels dimarts i va explicar que “qualsevol equip els voldria tenir als dos a la seva plantilla. Han passat per categories molt superiors i ara tornen al club per a fer un projecte de club, formant a jugadors de la base. Dos jugadors com ells aportaran i ens ensenyaran molt, tenint un primer equip molt competitiu on seran decisiu en tots els partits”.


El capità creu que “l’objectiu és l’ascens a primera catalana. A partir d’aquí fins on arribem” i no vol posar “cap limit” als èxits que haurà d’aconseguir l’equip, gràcies a aquests reforços. “A més pujant categories la gent es va animant i potser seria un bon moment perquè retornin d’altres jugadors que han fet carrera fora” afegeix.


Però en aquest projecte també queda un espai per a la fructífera pedrera del club. Bassols reserva el lloc de segon porter per a un jugador de la pedrera “del juvenil o el junior” i cita noms com els dels germans Margall, els germans Canudas, Eric López, Javi Ruiz o Dídac, que són el futur més immediat. Jugadors amb els quals el tècnic vol comptar i donar minuts de cara a la pròxima temporada.

Comparteix
M'agrada
Comentaris