08/01/2021 Opinió
Salut, felicitat i força per al 2021
Ignasi Giménez

Segurament el sentiment que defineix de manera més acurada aquest any que s’acaba és la incertesa.
El 2020, amb la irrupció de la pandèmia, ha estat un any molt complicat que ha posat en evidència la nostra gran fragilitat i vulnerabilitat. Ha estat un xoc que ha canviat la nostra vida quotidiana. Aquests darrers dies, coincidint amb l’inici de la distribució de les vacunes, es comença a intuir la llum al final del túnel; i tot apunta que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 pot entrar en una nova fase.
No obstant, no podem oblidar que, al llarg dels propers mesos, també haurem de buscar solucions acurades per fer front a la crisi econòmica i social que ha generat la irrupció del virus.
El 2021 ha de ser l’any de la reconstrucció, de la recuperació de la normalitat perduda. I hem de ser capaços de garantir que aquesta enyorada recuperació sigui per a tothom, que ningú es quedi enrere. Aquesta serà la prioritat a la nostra agenda: atendre les necessitats de les persones segueix sent el més important dels nostres compromisos.
Al mateix temps, caldrà que posem en valor altres assumptes que considerem capitals com són la igualtat plena entre homes i dones o la lluita contra el canvi climàtic, sense oblidar-nos de necessitats més domèstiques com la millora de l’espai públic, la recuperació del riu o la millora de les comunicacions i la mobilitat. Encarem el 2021 amb més il·lusió que mai, tot i que hem de ser conscients que encara ens queden uns mesos molt difícils i que no podem abaixar la guàrdia. De ben segur que aviat ho veurem tot amb una nova perspectiva i que haurem après a fer les coses des d’una vessant encara més humana.
Salut, felicitat i força fer front als nous reptes.
Feliç 2021 a tots els veïns i veïnes!
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris