28/06/2024 Opinió
Els petards i els nostres peluts
Núria Ribell Rodríguez

Els petards i focs artificials són una part comuna de moltes celebracions i festivitats a tot el món, especialment a Catalunya, per la revetlla de Sant Joan. Tot i això, el que pot ser una experiència emocionant i acolorida per als humans, es pot convertir en una font d’estrès i ansietat per a les nostres mascotes, especialment per als gossos.
El soroll sobtat i fort dels petards pot desencadenar una sèrie de reaccions negatives en els gossos. Molts experimenten por intensa, ansietat i estrès quan escolten els esclats dels petards, cosa que pot manifestar-se en comportaments com tremolors, panteixos excessius, lladrucs persistents, intents d’escapar o amagar-se, i fins i tot en casos extrems, lesions autoinfligides.
És important que els propietaris de mascotes siguin conscients dels efectes negatius que poden tenir els petards en els gossos i prenguin mesures per protegir el seu benestar durant esdeveniments amb focs artificials. Algunes recomanacions inclouen mantenir els gossos en un lloc segur i tranquil dins de la casa, tancar finestres i cortines per reduir el soroll, proporcionar joguines o mantes reconfortants, i en alguns casos, consultar amb un veterinari sobre opcions de tractament per a l’ansietat.
Però sobretot, és fonamental educar la comunitat sobre l’impacte negatiu dels petards en els animals i fomentar l’ús responsable d’aquests dispositius. Considerar alternatives més segures i silencioses per celebrar aquestes festivitats, com ara espectacles de llums o esdeveniments sense soroll, pot ajudar a protegir les mascotes i promoure un entorn més amigable per a tots els éssers vius. És essencial tenir en compte el benestar dels nostres amics peluts durant esdeveniments amb petards i prendre mesures proactives per minimitzar-ne l’estrès i l’ansietat. En ser conscients dels efectes negatius que els petards poden tenir als gossos i actuant de manera responsable, podem garantir que les nostres mascotes estiguin segures i tranquil·les durant aquests dies tan celebrats.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris