20/03/2020 Opinió
Qui és més perillós? El virus o els qui se suposa que l’han d’aturar?
CUP Castellar

Doncs sí. Ja fa setmanes que en sentíem a parlar, del coronavirus. Al començament, no ho vam considerar una amenaça. Semblava un problema dels xinesos i prou. Més tard, quan el virus va començar a estendre’s per Itàlia i la resta d’Europa, encara continuàvem fent-ne broma, com si mai ens hagués de tocar a nosaltres. Ni tan sols quan ja vam tenir els primers casos a casa nostra vam ser conscients de com de gros era el problema a què ens estàvem enfrontant. Com a conseqüència de tot això, creiem que és prou evident que ja hem fet tard a l’hora de contenir l’expansió del coronavirus. 


Ara bé, encara podem impedir que el nombre de contagis continuï augmentant. Com? Doncs quedant-nos a casa confinats, no sortir al carrer si no és estrictament necessari i evitar acostar-nos a altres persones. Aquestes són mesures d’autoaïllament que depenen exclusivament del grau de compromís i solidaritat de cada individu. Però, com sabem que no tothom s’ho pren seriosament, cal que els governs prenguin mesures per garantir-ne el compliment. Sembla, però, que fins ara no se n’han sortit gaire. Tots hem vist imatges del metro de Madrid, on hi ha el principal focus a Espanya, ple a vessar de gent anant a treballar. Que no sap el govern espanyol que el confinament d’uns no serveix de res si hi continua havent grans aglomeracions de gent cada dia? Sembla que els responsables de contenir el virus van tan perduts o més que nosaltres. I així ens hem de sentir segurs...? 


Aquests dies de confinament estan tenint conseqüències nefastes per a moltes persones. Famílies amb éssers estimats malalts, persones que han perdut la feina, gent que, tot i no poder treballar, han de continuar pagant el lloguer del pis... I, mentre uns ho passen malament, la complicitat del govern espanyol permet a les empreses continuar obertes tot i no oferir béns de primera necessitat, obligant milers de persones a desplaçar-se cada dia. Nosaltres ho tenim clar. Per a nosaltres, la salut de les persones és més important que els bons resultats econòmics de les empreses. No obstant, sembla que el govern de l’estat espanyol no ho té igual de clar. 


Tot i així, el confinament també està donant lloc a iniciatives magnífiques per tal de fer l’estada a casa molt més amena. Aquí a Castellar mateix en tenim un bon exemple: la iniciativa de l’Esplai Sargantana a Castellar, que proposa fer l’esplai a casa fent ús de les xarxes socials. Des de la CUP Castellar animem els col·lectius de la vila a seguir exemples com aquest per fer més suportable el confinament. Cuidem-nos entre totes i ens en sortirem. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris