28/06/2024 Opinió
Nova piscina d’estiu
Joan Juni

En el ple celebrat aquest 25 de juny s’ha aprovat la segona fase de construcció de la nova piscina municipal d’estiu a la zona dels Colobrers, al costat de les pistes d’atletisme. És un projecte àmpliament demanat pels castellarencs i castellarenques. Aquesta fase concreta la definició de les diferents zones d’aigua, els vestidors i d’una cafeteria-restaurant.
Aquesta piscina, que era un projecte que totes les forces polítiques del poble tenien clar que era necessari, apostant cadascuna d’elles pel seu propi model, el nostre grup municipal, Junts per Castellar, ja la proposava en el programa electoral del 2019, liderat per Pau Castellví, just en el lloc que al final ha resultat ser l’emplaçament definitiu, mentre que les ubicacions de les altres propostes alternatives han mostrat ser menys adients, sigui per espai disponible per a la construcció, les característiques del terreny o altres motius. A més, aquest emplaçament relliga el complex lúdic esportiu amb les pistes d’atletisme i permet compartir instal·lacions. Per la complexitat i les necessitats d’espai nosaltres sempre hem apostat per ubicar les zones esportives fora del nucli residencial i a aquesta banda de la ronda.
A part, tot i que la distància és accessible a peu per a part del municipi, no serà complicat ordenar espai d’aparcament per a qui vagi en cotxe, provinent de zones més allunyades del poble o les urbanitzacions. Està previst en una tercera fase habilitar una zona d’aparcament al costat de l’entrada de la piscina. Potser també seria bona idea, i anunciem ja que així ho proposarem, fer-hi arribar el bus una mica més a prop, si més no fins a la rotonda de les pistes d’atletisme.
Per fer aquesta piscina s’ha hagut de reubicar la pista de cros del Club Atlètic, i s’ha aprofitat per plantar alguns arbres per tenir zones amb ombra i fer més confortable a l’estiu els visitants els dies de competició. També s’ha aprovat la construcció sobre els vestidors de les pistes d’atletisme municipals d’una pèrgola fotovoltaica, que serà una altra zona d’ombra per veure les competicions i al mateix temps generar energia per incrementar l’autosuficiència del complex. Aquestes zones d’ombra són unes demandes del Club d’Atletisme Castellar que el nostre grup municipal de Junts per Castellar també va acordar amb l’equip de govern pels pressupostos d’aquest any.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris