16/05/2024 Opinió
No ho entenc
Francesc Sagrera

A veure. Durant l’any 2023 es van estrenar a Catalunya, millor dit, als Països Catalans, unes 200 sardanes en ballades, aplecs o concerts i unes 15 novetats discogràfiques, 3 d’elles amb edicions amb una desena de títols, i com sempre haig d’anar a buscar la notícia en petits mitjans especialitzats perquè incomprensiblement els mitjans generalistes no esmenten aquestes estrenes ni novetats discogràfiques.
De les 200 sardanes, 40 han estat seleccionades en el concurs anual, existent de l’any 1972, en què cada cap de setmana de setembre a maig, 90 emissores de ràdio i per internet van votant les millors, i en queden 8 que passen a la final. Enguany es farà el 25 de maig a l’Auditori August del Palau de Congressos de Tarragona. 
Algun esment? No. Muts.
Per cert, entre les 8 finalistes, com deia L’Actual la setmana passada és Unint els cors amb les mans del premianenc Xavi Piñol, dedicada pels seus fills als 60 anys d’un matrimoni de Castellar.
Si parlem d’aplecs amb tres o quatre cobles, en tot l’abril i fins la primera setmana de maig, no he sentit ni vist res de Roses, Barcelona-Sants, Breda, Ponts, Montmeló, Santa Coloma de Farners, Banyuls de la Marenda, Girona, Penelles, Piera, Mollet del Vallès, Lloret de Mar, Santa Perpètua de Mogoda i la Selva del Camp. Aquest mes de maig queden 13 aplecs més amb 3 o 4 cobles. 
Així promocionarem la sardana? 

Comparteix
M'agrada
Comentaris