07/01/2022 Opinió
Ja ho diu Núria Picas: “A la vida tot són etapes i reptes”
Dolors Ruiz

Per a molta gent, el canvi d’any és el moment perfecte per revisar costums i  posar en marxa nous projectes. 
Deixar anar allò que no ens fa bé o és insostenible i, de forma responsable i generosa, buscar la felicitat. 
Disposar de més temps i millor salut. 
Visualitzar com millorar la nostra vida i la de qui ens envolta. 
El 23 de desembre l’estimada Núria Picas anunciava al Parlament que deixava el seu escó com a diputada per dedicar-se a les seves grans passions: 
l’esport, la muntanya i la natura. 
“Torno als meus orígens, a la meva vida. Marxo allà on tinc l’ànima”
Núria Picas s’acomiadava amb un missatge ple d’energia i compromís, aquells missatges que necessitem com a poble i sobretot els que creiem en la possibilitat de millorar la vida de les persones a través de la política: “Us encoratjo a seguir treballant fins la victòria definitiva. Jo ho seguiré fent des del carrer; ho seguiré fent des de les muntanyes. Visca Catalunya Lliure”.
No sempre podem gestionar el temps per dedicar-lo a allò que ens apassiona. 
Hi ha responsabilitats que tenen prioritat. 
Sobretot quan hem de tenir cura de qui depèn de nosaltres, o quan la situació econòmica ens fa fer equilibris per arribar a final de mes. 
Des de la Conselleria de Feminismes es destinen 20 milions d’euros per tal que ajuntaments i consells comarcals ofereixin serveis de cura infantil  i adolescents fins als 14 anys, de proximitat i fora del temps escolar.  
Un programa que permetrà generar temps lliure per a les persones que cuiden, majoritàriament dones, i a més crearà ocupació de qualitat i professionalitzada, i així aconseguirà que les persones que treballen en les cures gaudeixin de tots els drets com a professionals.
Cal que la cura de les persones sigui una feina reconeguda i valorada, de la qual governs, administracions i famílies ens hem de fer corresponsables.  
Aquest any comença amb un pas endavant per generar temps lliure i millorar la nostra qualitat de vida. 

Aprofitem-ho.

Comparteix
M'agrada
Comentaris