10/09/2020 Opinió
Per Festa Major, queda’t a casa
Junts per Castellar

Aquest any no hi haurà Festa Major. L’emergència sanitària fa impossible la celebració de les festes com sempre s’ha fet. Fa diverses setmanes que l’Ajuntament va pronunciar-se en aquest sentit, optant per la cancel·lació total del programa festiu. Aleshores, des del nostre grup ja vam manifestar que enteníem perfectament la mesura, atès que no ens podíem arriscar a la possibilitat d’un rebrot a Castellar com a conseqüència dels actes de Festa Major. 
Tanmateix, sí que vam posar sobre la taula la idea d’estudiar la viabilitat d’adaptar o repensar algunes activitats perquè es poguessin retransmetre virtualment, amb la col·laboració de la ràdio local, de manera que es pogués seguir des de casa. Fins i tot ens vam oferir a participar activament amb l’equip de govern i personal tècnic de l’Ajuntament en definir aquesta festa major alternativa, d’acord amb l’experiència d’alguns de nosaltres en muntar i gestionar aquesta mena d’esdeveniments. Malauradament, no vam rebre resposta per tirar-ho endavant i vam donar-ho per descartat.
Malgrat tot, és inevitable la tristesa que ens provoca que una època tan entranyable i definitòria de què som i com som quedi suspesa sense més. Una festa que posa en valor any rere any la gran riquesa del teixit associatiu i organitzatiu del nostre municipi. I més enllà que no hi haurà correfocs, ni cercaviles, ni concerts, ni castells, el que de veritat trobarem a faltar són aquells moments de socialitzar amb familiars, excompanys de classe amb qui feia temps que no coincidíem o veïns amb qui no parlem gaire habitualment, excepte en època de Festa Major. Sigui com sigui, no tenim més remei que acceptar que el maleit virus ens impedirà gaudir de tot això aquest any. En aquest sentit, fem una crida a la responsabilitat de tots i al compliment estricte de les restriccions. No hi ha excusa que valgui. Per Festa Major, queda’t a casa.

Tan de bo l’any vinent puguem celebrar-ho com mai abans s’ha fet i que aquesta anomalia que hem viscut durant aquest any quedi per sempre més en el record. Cap virus destruirà el sentiment de comunitat, l’orgull que sentim per pertànyer a aquest poble i la devoció que tenim per les nostres tradicions. A l’espera de temps millors, us desitgem a tots, d’esperit, una molt bona Festa Major.
Aquesta setmana, per altra banda, un informe desclassificat de la CIA ha revelat el que molts ja sospitàvem: que el senyor X del GAL era el mateix president del govern Felipe González. La notícia arriba tard, tan tard que a a hores d’ara gairebé ni sorprèn, perquè ja ho donàvem per suposat. No obstant, la notícia ens obliga a qüestionar la legitimitat moral d’un partit, el mateix que presideix actualment el govern de l’estat i que, disposant del monopoli de la violència legal, va fer ús de la violència il·legal. 
Quan un estat assumeix que està en guerra contra ciutadans del propi estat i, a més, fa la guerra amb mètodes il·legals, queda deslegitimat per complir amb el seu rol principal; el de salvaguardar la democràcia, els drets i assegurar la pau social. Ordenant assassinats des de la Moncloa, on aleshores treballava Miquel Iceta, per cert, el PSOE va crear un precedent molt perillós que dona carta blanca per perseguir i reprimir il·legalment qui l’estat consideri que és el seu enemic. D’aquesta tradició abjecta prové l’ “a por ellos”.
Per això, en el marc de la caça de bruixes contra l’independentisme, és una estultícia que es digui que Laura Borràs tindrà un judici just. No el tindrà, igual que no el van tenir els presos polítics, els exiliats, Valtònyc o els CDR, de qui els informes de la Guàrdia Civil deien que tenien precursors d’explosius. No es pot repicar i anar a la processó. O es negocia amb els qui donen més credibilitat als informes falsos de la Guàrdia Civil que als oficials de la CIA, o sortim junts a defensar desacomplexadament la independència. O de genolls, o amb el cap ben alt.

Comparteix
M'agrada
Comentaris