31/07/2020 Opinió
Estiu responsable
Ignasi Giménez

Molts castellarencs i castellarenques comencen les seves vacances d’estiu amb un bon grapat d’incerteses sobre el que ens portarà el setembre. Han estat mesos molt durs en què hem hagut de prendre decisions complicades i doloroses.
Per això, és de justícia destacar el comportament cívic que durant tot aquest temps han tingut els ciutadans i ciutadanes de la nostra vila.
Sempre hi ha una minoria insolidària que no fa cas de les recomanacions o que busca una excusa per saltar-se les normes sanitàries, però el cert és que la gran majoria ha estat responsable i ha respòs a la situació amb seny.
Hem de continuar en aquesta mateixa línia: portar la mascareta malgrat la calor, mantenir la distància de seguretat quan anem pel carrer i quan fem trobades amb familiars o amics, evitar les aglomeracions i rentar-nos sovint les mans. Només d’aquesta manera superarem l’actual crisi sanitària i podrem tornar a la normalitat.
Aquest esforç que us demano és important perquè al setembre comença un nou curs escolar i entre tots hem d’aconseguir que ho faci amb la major normalitat possible.
El dret a l’educació és fonamental i cal garantir que tots els nostres infants i joves tinguin les mateixes oportunitats per formar-se. Al mateix temps, cal que estiguem preparats per prendre les mesures de seguretat suficients i necessàries perquè les famílies se sentin segures. L’ajuntament està posant tots els mitjans.
És un compromís de tota la societat. Per això, ara més que mai cal que tothom col·labori durant el proper mes i mig perquè l’inici del curs es faci amb la millor situació sanitària. Hem de seguir demostrant que som una societat madura i responsable.
Ànims!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris