11/11/2022 Opinió
Enllaç Ronda Nord
Joan Juni

Ens preocupen les declaracions efectuades pel nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández, sobre la continuïtat de la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell. Ha qüestionat aquesta infraestructura, parla d’una infraestructura que considera caduca que no correspon a l’emergència climàtica del moment actual, i nosaltres ens preguntem en quin món viu aquest conseller. Ell ha sigut alcalde de Sabadell durant 2 anys i, per tant, coneix perfectament el col·lapse de pateix la Gran Via d’aquesta població, que no té prou capacitat per absorbir tot el trànsit que l’ha de travessar, dels vehicles provinents de Castellar i Sant Llorenç. Si realment està preocupat pel canvi climàtic com ho estem la majoria de ciutadans, hauria de saber els trams de carreteres col·lapsades contínuament amb els cotxes, furgonetes i camions parant i engegant contínuament dins la ciutat, cosa que contamina moltíssim més tant l’aire que respiren els sabadellencs com la contaminació acústica que genera.
També ha comentat que Sabadell ja té la carretera de Matadepera per connectar amb el nord de Terrassa, una carretera plena de ciclistes cada dia de la setmana. Nosaltres tenim clar que s’han de dissenyar carreteres ràpides pels vehicles que passin d’una manera sostenible per extraradi de les ciutats i que les carreteres secundàries quedin per a la connexió entre petits nuclis urbans i per als ciclistes.
Des de Junts per Castellar demanem que el conseller vingui al territori explicar-nos quines solucions té per als problemes de mobilitat que patim, ja que necessitem accions urgents!!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris