14/06/2024 Opinió
Eleccions europees / Parlament de Catalunya
Joan Juni

Volem agrair els 1.672 vots (un 20%) que ens han fet confiança a Castellar del Vallès i que ens permet consolidar Junts, igual que a tota Catalunya, com la primera força política independentista. I això havent de fer campanya des de l’exili, patint una alta abstenció del 57% i acumulant campanyes electorals molt seguides. Junts també ha estat la llista més votada a 587 municipis de Catalunya i a la província de Girona.
Josep Rull és des d’aquest dilluns el nou president del Parlament de Catalunya, amb el suport dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP.
Rull ha recordat que avui “encara hi ha tres escons buits, del president Carles Puigdemont, del conseller Lluís Puig i del diputat Ruben Wagensberg”. En aquest sentit, ha expressat que “aquesta és una anomalia que hem de ser capaços de poder reorientar. Hi ha tots els elements per poder-ho fer possible. Des d’aquesta presidència i des d’aquesta mesa, serem extraordinàriament sensibles a aquest tema”.
Rull ha traslladat als diputats i al poble de Catalunya que “la mesa d’aquest Parlament garantirà el principi d’inviolabilitat parlamentària. Cap diputat pot ser perseguit per expressar les seves opinions o per exercir lliurement el seu vot. Des d’aquesta presidència hi insistirem d’una manera intensa”.
En aquest sentit, Rull s’ha compromès a protegir els drets de tots els diputats i diputades. “En aquest Parlament s’ha de poder parlar de tot. I s’ha de poder debatre de tot, sense pressió de cap altre poder públic ni l’amenaça de poder ser privat de llibertat. Poder tornar a fer política amb l’absoluta llibertat i sense cap condicionament que la voluntat del poble de Catalunya que ha escollit aquests 135 diputats”, ha assegurat.
D’altra banda, Rull ha advertit que “en una democràcia, és el poble, a través dels seus representats, qui escull el president del seu govern i del seu país. Ho fa directament o a través dels seus representants. I és evident que això s’ha vist alterat des de l’octubre del 2017”. “És una anomalia que el president de la Generalitat sigui cessat pel decret d’un altre president d’un altre govern. O que el poder judicial decideixi qui es pot sotmetre a una investidura, com va passar amb el Molt Honorable president Puigdemont o amb l’Il·lustre Jordi Sánchez o l’Honorable Jordi Turull. O que un president fos cessat per raons polítiques, com el president Torra”, ha recordat.A Junts per Castellar ens fa especial il·lusió que Josep Rull sigui el nou president de la mesa del Parlament de Catalunya, per la seva proximitat i qualitat humana, un egarenc que ens va fer costat a la presentació de la meva candidatura com a alcaldable l’any passat a l’Auditori Miquel Pont i que va visitar la nostra vila fa pocs mesos per la presentació del seu llibre. Enhorabona, MHP Josep Rull i Andreu.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris