27/05/2022 Opinió
Què diantre volen aquesta gent?
Dolors Ruiz

El Tribunal Suprem vol revisar els indults. Per tornar a tancar els presos polítics a la presó. Es veu que ara toca un toc més d’atenció. Que revisarem els indults, eh? 
Tot plegat, ben trist. 
Curiosament, la notícia del Tribunal Suprem va sortir poca estona després de saber-se que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha retornat de forma cautelar la immunitat als eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Alhora, el TJUE qualificava el president de la comissió que va tramitar el suplicatori, l’eurodiputat de Ciudadanos Adrián Vázquez, de “tenir una visió esbiaixada i manca d’imparcialitat”. 
Com es possible que no vegin que el conflicte no es resoldrà mentre no s’aturi la repressió i mentre no es faci justícia? El que haurien de fer és treballar per declarar l’amnistia d’encausats, represaliats i exiliats. Treballar pels drets i les llibertats.
Tot això era per si no en teníem prou amb el Catalangate, amb la intromissió a les aules per dir-nos en quin idioma hem de parlar. Amb la visita de l’emèrit i l’espectacle reial que mantenim entre tots els contribuents. Amb la pujada contínua de preus... 
Ha estat necessària la creació del Pacte Nacional per la Llengua per protegir el català, i s’ha posat en marxa l’ASAA, l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, per tal de protegir la democràcia.
Es gira molta feina. Però per sobre de tot tenim clar que cal continuar endavant amb l’aposta republicana si no volem deixar ningú enrere. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris