23/07/2021 Opinió
Demanem explicacions pel tancament del punt de vacunació de les pistes de Sabadell
Ignasi Giménez

Ens sorprèn i no trobem cap lògica a la precipitada decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de tancar el punt de vacunació massiva de la Pista d’Atletisme de Sabadell.
Incomprensiblement tanca en un moment en que s’han incorporat al procés de vacunació totes les franges d’edat de majors de 16 anys i quan hi ha una gran demanda de cites prèvies per vacunar-se.
Encara resten pendents de la primera dosi el 75% dels joves de la comarca d’entre 16 i 19 anys i més del 65% dels compresos entre els 20 i els 29 anys. El percentatge de joves d’aquests franges d’edat amb la pauta complerta és pràcticament irrellevant.
Aquets dies m’han arribat les queixes d’un gran nombre de joves que volen vacunar-se i no troben hora per fer-ho, o han de traslladar-se a localitats allunyades més d’una hora en cotxe. Cal valorar molt positivament i agrair-los l’esforç i la predisposició que estan fent tots aquests joves, i també dona’ls-hi facilitats.
Les vacunes s’han demostrat eficaces en les franges d’edat del més grans amb un alt índex d’immunització. També s’ha mostrar eficaç l’estratègia de vacunar primer als col·lectius (per edat o ocupació) de major risc. Però ara cal facilitat la vacunació dels joves que hem deixat relegats a les darreres etapes del procés. I per això, hem de garantir que trobin hora ràpidament i a prop.
No s’entén que es tanqui aquest punt de vacunació massiva quan el propi Ajuntament de Sabadell havia plantejat a la Conselleria mantenir-lo obert més dies. I menys quan el Departament de Salut fa una valoració molt positiva del seu funcionament i del compromís dels professionals que han treballat en aquest espai.
Urgeix vacunar el màxim de gent el més aviat possible i la Pista d’Atletisme de Sabadell ha demostrat ser una eina excel·lent per fer-ho. 
No podem reclamar responsabilitat als joves, deixar-los per les darreres etapes de la vacunació i després negar-los les eines per fer-ho.
Algú hauria de donar explicacions.

Comparteix
M'agrada
Comentaris