10/03/2023 Opinió
Compromesos amb un Castellar feminista
Junts per Castellar

Aquest 8 de març hem viscut un cop més una jornada reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de les Dones, en la qual renovem el nostre compromís amb la lluita per la igualtat entre homes i dones al nostre país i arreu del món. Perquè no oblidem que, malgrat que a casa nostra encara hi ha molta feina per fer, hi ha altres indrets del món on el preu de la més mínima reivindicació feminista és la presó, el càstig físic i en alguns casos, fins i tot es paga amb la vida. Per tant, tenim el deure d’alçar la veu per aquelles dones i nenes que no poden fer-ho i no defallir en la construcció d’un món més lliure i més just per a totes.
Són moltes les dones que ens han precedit en la lluita per la igualtat. És només des del lideratge i la praxi feminista que podrem avançar en la consecució d’espais i entorns igualitaris, sostenibles i que posin la vida al centre, mitjançant el disseny i posada en marxa de polítiques públiques locals transformadores i transversals, i en la promoció de serveis inclusius que fomentin la igualtat de totes les persones. Tenim present que els governs locals, com les administracions més properes a la ciutadania, juguen un paper estratègic en la lluita per la igualtat. La trajectòria empresa per les regidories d’Igualtat, de costat amb altres administracions, entitats i xarxes de dones, han contribuït a consolidar les polítiques públiques d’igualtat de gènere al nostre país, una tasca que ha estat clau en la construcció i la consolidació de territoris feministes. 
Ara cal continuar reforçant el desplegament de les polítiques feministes amb una clara vocació integral i transformadora, amb l’objectiu de garantir els drets de les dones. Vetllem perquè la igualtat sigui defensada i impulsada per tothom, perquè és un deure de tots i cal fer pedagogia en totes les franges d’edat per assolir-ho. Estem convençuts que aquest compromís feminista ens permetrà millorar l’impacte de les polítiques d’igualtat de gènere a la nostra vila i garantir una major cohesió i justícia socials. 
Per tot això, des de Junts per Castellar ens refermem en el nostre compromís per continuar treballant en la construcció d’un Castellar feminista que avanci cap a l’erradicació de les desigualtats socials i econòmiques i en la protecció de tots els drets de les dones i les nenes. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris