10/01/2020 Opinió
Comença el període per demanar els ajuts fiscals
Yolanda Rivera

Amb l’any nou s’obre el període de sol·licitud dels ajuts fiscals per a aquest exercici del 2020. 
Enguany cal destacar dues novetats importants: la bonificació del 95% a l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels pisos destinats a lloguer social i l’increment de la bonificació en l’impost de circulació per a vehicles elèctrics, que passa del 50% al 75%.
Mantenim la resta d’ajuts fiscals entre els que destaquen les reduccions de la taxa per recollida de residus o la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals o nombroses, entre altres.
És important que els potencials beneficiaris d’aquests ajuts estiguin al cas de fer la corresponent sol·licitud dins els terminis establerts.
Un dels eixos bàsics del pressupost municipal del 2020 és l’atenció a les persones i la despesa social, que ha augmentat un 13% respecte al 2019.
En aquest sentit cal destacar els ajuts a les persones amb rendes baixes, també els que incentiven els comportaments ambientalment responsables i els ajuts per a famílies monoparentals i nombroses.
Cal remarcar que la teleassistència, un servei essencial per al suport a la gent gran, manté la seva gratuïtat, tal i com ja es va decidir als pressupostos de l’any passat.
També es mantenen les subvencions vinculades a l’emprenedoria i a la contractació de castellarencs i castellarenques, així com els ajuts als joves, per raó de mobilitat d’estudis i al transport de la gent gran.
Recordar que la presentació de sol·licituds es pot fer al registre general de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, ubicat a El Mirador. 
També es pot presentar electrònicament a la pàgina web del mateix organisme: https://orgtn.diba.cat/.Per a més informació podeu consultar l’apartat www.castellarvalles.cat/ajutsfiscals.
L’actual equip de govern municipal continua apostant per una política fiscal que protegeixi les persones que més ho necessiten i ajudi que tothom pugui gaudir del progrés econòmic i el benestar social, així com la lluita contra el canvi climàtic.

Comparteix
M'agrada
Comentaris