Dia Mundial escriptura manual_617x412
Dia Mundial de l'escriptura manual
20/01/2023 Opinió
Un cervell en forma
Maribel González (grafòloga i perit judicial)

Els experts es pronuncien sobre la importància de l’aprenentatge de l’escriptura a la infantesa i fomentar l’ús en el dia a dia. Està demostrat per nombrosos estudis. 
Un d’ells consisteix en la tècnica de tomografies cerebrals. Quan s’escriu a mà, diverses zones s’activen, s’il·luminen, cosa que prova que hi ha més àrees involucrades quan s’escriu a mà que quan s’escriu en un teclat.


L’escriptura manual ens ajuda a:
-millorar l’ortografia
-reorganitzar el pensament
-millorar el procés de memorització
-millorar les capacitats d’atenció i concentració
-canalitzar les emocions
-gestionar els processos d’ansietat
Però no ens oblidem que som a l’era digital. Per sort ha estat molt important la tecnologia durant la pandèmia, un puntal per poder seguir, mínimament, amb la nostra vida quotidiana, amb classes en línia o el teletreball. També cal destacar que la tecnologia augmenta la productivitat, ens dona rapidesa. No hem d’estar pendents d’aspectes, com poden ser els espais o l’ortografia.
L’ideal seria la convivència de les dues tècniques.
S’està agafant consciència dels beneficis de l’escriptura manual, cada vegada més, es troben publicacions que fan referència al tema
Faig una cita. Titular de El País d’aquesta setmana: “La lucrativa vuelta de la escritura manual: cómo la tecnología que  la mató quiere recuperarla”.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris