31/03/2023 Opinió
Castellar als Special Olympics 2023
Anna Margalef

Aquest dijous 30 de març té lloc la inauguració dels dotzens  Special Olympics de Catalunya 2023 a Granollers.
Es tracta d’un dels esdeveniments esportius d’àmbit internacional més importants per als esportistes amb discapacitat intel·lectual d’arreu del món. 
Com els Jocs Olímpics, només se celebren un cop cada quatre anys.
Enguany, un total de 1.500 esportistes, 600 voluntaris, 100 persones de l’equip tècnic i 80 entrenadors estaran preparats per passar un gran cap de setmana ple d’esport, cooperació, solidaritat, somriures…
El propòsit de l’esport adaptat és inserir i integrar a la persona amb discapacitat a la societat. 
Alguns dels seus beneficis són físics, socialitzadors, psicològics, de millora de l’autoestima, superació personal, benestar vital, etc.
L’esdeveniment esportiu, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, té l’objectiu de promoure la igualtat i la inclusió d’aquest sector.
Seran 14 les disciplines esportives que es disputaran a Granollers i que donaran visibilitat i empoderament al sector.
Des de Castellar, el TEB Vallès hi participarà amb 23 esportistes amb discapacitat intel·lectual i 3 entrenadors. D’aquests, 7 esportistes són de Castellar.
El divendres dia 24, els i les esportistes que hi participaven, juntament amb els entrenadors, ens van venir a visitar a l’Ajuntament per explicar-nos que participaran en 5 disciplines diferents: atletisme, futbol sala, handbol, botxes i pàdel.
L’ambient va ser molt emotiu, ple de rialles i esperit d’esportivitat. Jugadors, jugadores... participant-hi ja heu guanyat! Gaudiu-ho!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris