28/06/2024 Opinió
Castellar amb orgull
Àngela Bailén

El dia 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull i per l’Alliberament LGTBI+; ha de ser una jornada festiva, una celebració de la diversitat i una crida a l’acció per reconèixer i respectar les identitats, i el dret de cada persona a ser qui és i a estimar com vulgui i qui vulgui. Totes les persones  tenen dret a sentir-se segures, respectades i totalment integrades a la seva comunitat, visquin on visquin. La lluita pels drets LGTBI+ és la lluita pels drets humans.
Des de l’àmbit local cada cop hi ha més municipis que implementen polítiques públiques, i a Castellar aquest any s’ha avançat en la visibilitat de la diversitat sexual amb l’obertura del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ (SAI).
L’administració local, per la seva proximitat amb la ciutadania,  ha de vetllar perquè les persones del col·lectiu se sentin integrades i còmodes en la seva comunitat i no haver de marxar a ciutats o municipis més grans per poder sentir-se lliures i expressar-se amb tranquil·litat. És una injustícia que s’hagin “d’exiliar” involuntàriament.
I no podem deixar d’esmentar que hi ha una proliferació de formacions d’extrema dreta a ens locals i ajuntaments que sostenen un discurs d’hostilitat cap a les polítiques públiques de diversitat sexual i gènere i òbviament cap a les persones del col·lectiu.
Fa pensar el suport que estan rebent aquestes formacions des de les darreres eleccions. Molt de compte amb aquest tema! Sovint oblidem que tots els drets conquerits amb tanta lluita i sacrifici poden ser abolits, i que no per haver-los assolits estan blindats. Cal seguir preservant-los amb molta cura i no fer un pas enrere.
A Castellar volem acompanyar i seguir empoderant amb orgull totes les persones a ser i estimar com vulguin.
I amb més motiu el lema de “CASTELLAR AMB ORGULL”!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris
 
Gina Serra 29 de juny - 02:15h
Com a dona trans que l’any 2000 es va veure obligada a fer “sexili” degut a la falta d’acceptació a Castellar del Vallès, em commou profundament veure els avenços que s’estan realitzant en l’actualitat. L’obertura del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ (SAI) a Castellar no només representa un pas important cap a la visibilitat i el respecte per la diversitat sexual i de gènere, sinó que també simbolitza una esperança renovada per a les futures generacions de persones LGTBI+ que no hauran d’enfrontar-se al dolor d’abandonar la seva llar per trobar acceptació. Recordo amb claredat els comentaris desfavorables i les pors que em van fer sentir que no hi havia un lloc per a mi a la meva pròpia comunitat. L’hostilitat i la incomprensió eren constants, i vaig haver de marxar per trobar un entorn on pogués ser jo mateixa sense temor. Tanmateix, avui veig que Castellar està canviant, i aquest canvi em plena d’orgull i esperança. És crucial que seguim