30/04/2021 Opinió
Castellar amic de la lactància materna
Dolors Ruiz

Si bé les mares tenim dret a decidir com alimentem als nostres nadons i podem triar entre les llets maternitzades o la lactància materna, les estadístiques ens diuen que al nostre país el temps dedicat a la lactància materna no arriba al mínim recomanat.
L’OMS, UNICEF i diferents associacions de pediatria recomanen l’alletament matern exclusiu durant els primers 6 mesos de vida de l’infant. I mantenir-lo fins als 2 anys o més, afegint gradualment nous aliments. A més dels beneficis per la salut del nadó, l’alletament matern també té avantatges per a la salut de la mare, tant física com psicològica. I també és una manera de reduir despeses en sanitat, doncs elimina el cost de moltes malalties que s’eviten gràcies a la lactància materna. 
Si bé l’OMS recomana un mínim de 6 mesos de lactància materna, la baixa laboral per maternitat és de només 4 mesos i , quan la mare s’ha de reincorporar a la feina, el percentatge d’alletament matern cau d’un 80% a un 40%. Per això cal  que el Ministeri de drets socials del Govern  de l’Estat ampliï  el permís de maternitat com a mínim a 6 mesos. Pensem que a certs països europeus és de 16 mesos.
El dret a la lactància materna s’ha de poder garantir arreu i per suposat al nostre municipi, per aquesta raó hem d’agafar el compromís de protegir, promocionar i donar suport a la criança i a la lactància materna. I vetllar per a què  col·lectius com Criem Castellar, disposin d’espais on reunir-se i dels recursos que necessitin per acompanyar a les noves mares en la criança i la lactància. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris