13/11/2020 Opinió
La campanya contra la grip, tot un èxit
Ignasi Giménez

La campanya de vacunació contra la grip, que va començar el 15 d’octubre i que s’allarga fins el divendres 20 de novembre, està sent tot un èxit gràcies a la professionalitat dels sanitaris i sanitàries del Centre d’Assistència Primària (CAP) de la nostra vila i a la col·laboració de la Creu Roja, que s’ocupa tant del control d’accés com de la inscripció telemàtica de les persones que no disposen dels mitjans adequats.
És molt remarcable la resposta dels veïns i veïnes de Castellar, que estem participant molt activament i estem anant a vacunar-nos de forma massiva.
La cessió, per part de l’Ajuntament, del Casal de la Gent Gran de la plaça Major està permetent realitzar la vacunació de manera externa i ha evitat aglomeracions a les portes de l’ambulatori. Aquest és un bon exemple dels avantatges de la col·laboració entre administracions.
La campanya de vacunació enguany tenia una importància destacada a causa del context de pandèmia actual. La conseqüència més important és el descens de les hospitalitzacions i la mortalitat de les persones amb risc de malaltia greu, però també és rellevant la reducció de la càrrega assistencial sobre el sistema de salut pública.
Vacunar-se de la grip, doncs, forma part d’una estratègia de prevenció, juntament a altres mesures fàcils de prendre, com utilitzar la mascareta, mantenir la distància de seguretat,  rentar-se sovint les mans i evitar els contactes socials físics sempre que sigui possible.
Segons les dades dels darrers dies, sembla que el nombre de contagis per coronavirus tendeix a normalitzar-se. Això ha estat possible gràcies a l’actitud responsable de la majoria dels castellarencs i castellarenques.
Si encara no us heu vacunat contra la grip, durant tota la setmana que ve encara ho podreu fer al Casal de la Gent Gran de la plaça Major.
Si perseverem, tindrem èxit i entre tots i totes ens en sortirem. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris