14/02/2020 Opinió
BRAM! Una mostra de pel·lícula
CUP Castellar

Un any més, la mostra de cinema BRAM! ha tornat a la vila. Des del dia 6 i fins el 16 de febrer, es projecten 17 pel·lícules que van acompanyades de la programació de converses, exposicions i concerts. Es preveu que la iniciativa mogui més de 5.000 persones, entre alumnes de les escoles i instituts del poble, i espectadors en general. És un dels esdeveniments més admirats i esperats de l’any a Castellar. 
La voluntat de difusió cultural d’un grup de castellarencs i castellarenques, amb el suport de l’Ajuntament, va fer néixer el BRAM! l’any 2009. Dos anys més tard, es va crear el Club de Cinema Castellar del Vallès, d’iniciativa ciutadana. 
Actualment, el Club té més de cent socis i, a banda de la mostra, participa també en l’organització del Cine Fòrum, el documental del mes i el cicle Gaudí. Més enllà de l’estructura organitzadora, el BRAM! també compta amb la col·laboració de nombroses entitats del poble.
Des de la CUP de Castellar considerem que és un bon exemple de com una iniciativa ciutadana, recolzada mesuradament per l’Ajuntament, pot tenir gran projecció i èxit. Ho aplaudim com a política cultural que reforça el teixit associatiu del municipi, que encara podria ser molt més ric del que és ara. 
Ara imagineu… Si el BRAM!, que té el suport de l’Ajuntament, funciona tan bé i té tant d’èxit, penseu en com de rica seria l’oferta cultural i d’entitats al poble si el govern de l’Ajuntament donés més suport a iniciatives d’aquest tipus. 
Un dels trets diferencials de la mostra és que el cinema que es selecciona té un cert compromís social. Per tant, la programació va més enllà de l’oferta comercial d’un cinema. Darrere cada una de les pel·lícules que se’ns ofereixen hi ha un missatge intencionat; missatges de diversitat, de comunitat o de solidaritat, entre d’altres, que al nostre parer són fonamentals per viure i conviure. Un segon criteri del BRAM! és la promoció de les creacions locals o en les quals hagin participat talents de Castellar del Vallès. Per tant, es tracta d’una iniciativa directament vinculada i ben arrelada al municipi.
Per tot això, volem agrair la feina de l’organització i les entitats que hi col·laboren. No només per fer possible la mostra un any més, sinó també per com ho fan. Bon final de BRAM! 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris