18/09/2020 Opinió
Arrenquem les activitats amb seny, responsabilitat i seguretat
Ignasi Giménez

na vegada passat l’estiu l’activitat torna, a poc a poc, la normalitat condicionada: els i les infants s’incorporen a les escoles, els i les joves als instituts o les universitats i els adults a la feina. 
L’actual tornada a l’activitat és molt diferent a la que estàvem acostumats. La pandèmia provocada per la Covid-19 ens està fent replantejar moltes coses. La més important, segurament, té a veure amb les relacions personals i els actes socials i culturals. Malauradament estem assistint a un rebrot important del número de persones afectades pel virus, tot i les mesures que les autoritats sanitàries estan prenent, així com el comportament exemplar de la gran majoria de la població. 
És moment d’actuar amb cautela i responsabilitat, però tampoc podem renunciar a anar recuperant, a poc a poc i amb totes les precaucions, una certa normalitat que tots enyorem.
Diu molt encertadament el nostrat pallasso Tortell Poltrona que “No podem deixar de viure per por a morir”. Sàvies paraules que ens han de fer reflexionar sobre com podem recuperar les activitats lúdiques, culturals, socials o esportives que havíem deixat temporalment quan va començar aquesta terrible crisi sanitària. I hem de pensar, sobretot, com podem recuperar-les sense exposar-nos en excés. Aquest any hem renunciat amb molta recança a la Festa Major. Va ser una decisió difícil que vam meditar molt, però que vam prendre donada la imminència del començament del curs escolar. La necessitat de garantir un retorn a les aules segur era fonamental, perquè el dret de tothom a tenir accés a l’educació és garantia d’equitat social.
A l’espera de comprovar si tot l’esforç que s’ha fet per garantir que la reobertura de les aules dona els seus fruits, creiem que ara és el moment de començar a plantejar-nos nous reptes. 
Sense precipitar-nos i amb les màximes precaucions.
A la nostra vila, afortunadament, tenim un ampli ventall d’entitats de tota mena amb molta iniciativa i una gran capacitat organitzativa. Totes estan desitjoses de recuperar la seva activitat. Trobaran un aliat en l’Ajuntament. 
Creiem que amb seny, sense precipitacions i amb la col·laboració de tothom podrem anar recuperant el pols del poble durant els propers mesos.
Per això hem dissenyat un pla de formació per a les entitats, per garantir la seguretat i la responsabilitat en aquest trànsit de retorn, que implementarem les properes setmanes, d’acord amb les recomanacions sanitàries i els indicadors que analitzem cada dia amb les autoritats.
Entre tots i totes ho farem possible.

Comparteix
M'agrada
Comentaris