20/05/2022 Opinió
Aquest estiu, encara més seny al bosc
Ignasi Giménez

La calor d’aquests dies ens fa preveure que aquest estiu, un any més, ens trobarem davant d’una campanya que promet ser difícil pel que fa al risc d’incendis forestals. 


El nostre municipi compta amb una de les masses forestals més importants de la comarca. Dues terceres parts del terme municipal de Castellar és superfície forestal arbrada i més del 80% és àrea forestal i agrícola.
Aquest patrimoni natural, que és un dels atractius principals del nostre entorn, és al mateix temps un espai molt vulnerable, cada vegada més freqüentat i, per tant, on conflueixen més elements de risc.


Des de l’Ajuntament, conjuntament amb els bombers voluntaris, l’ADF, SERNA, i amb el suport d’altres administracions, treballem tot l’any per reduir al màxim el risc d’incendi (franges de protecció de les urbanitzacions, arranjament dels camins de la xarxa de prevenció i extinció d’incendis, col·locació de nous hidrants, neteja de vores de camins...).


En aquest sentit, un any més hem demanat a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis que inclogui el Parc de Bombers Voluntaris en la campanya d’estiu per garantir que estigui obert cada dia.
Malgrat la tasca que podem fer des de les administracions, hem de tenir present que només amb el compromís i la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes podrem reduir el risc de patir un gran incendi.


En molts casos, la col·laboració ciutadana és decisiva per combatre el foc i protegir el nostre patrimoni natural. Per això, entre tots, hem de ser capaços de promoure actituds i hàbits responsables i, d’altra banda, informar i sensibilitzar del risc d’incendis forestals i de la necessitat de prevenir-los.


Gaudim del bosc, però gaudim amb seny.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris