16070414_950x634
Una foto històrica del Barça dels anys 30
26/05/2022 Esports
Xerrada de la Penya Solera a la Sala d'Actes d'El Mirador

En aquesta ocasió, s’explicarà com van ser els anys de la Guerra Civil espanyola i la postguerra en el Barça

Redacció

La Penya Solera Barcelonista 1952 i la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona organitzen aquest dijous, a les 19 h, a la Sala d'Actes d'El Mirador la conferència “Temps de foscor” inclosa dins del cicle de converses Barça i Catalunya. 


En aquesta ocasió, s’explicarà com van ser els anys de la Guerra Civil espanyola i la postguerra en un Barça que va renéixer de les cendres fins a formar el segon gran equip de la història del club: el Barça de les Cinc Copes. 


A l’acte es parlarà de fets curiosos com els exorcismes que es van fer al camp de les Corts un cop acabada la Guerra Civil, el fet que el Barça va ser ambaixador de la República, es coneixerà els jugadors del Barça que van participar en la II Guerra Mundial o el directiu del Barça que va esdevenir un sanguinari torturador.


A la xerrada hi haurà Xavier Gamper, net del fundador del Barça, Joan Gamper, i els periodistes Salva Torres i Frederic Porta i Aksana Vayevoda a la part tècnica.  Gamper, Torres i Porta ja van venir a Castellar fa tres anys.
Des d’aleshores, Gamper, Porta i Torres estan voltant per diferents penyes de Catalunya explicant la importància d’aquest període inicial en la història del Barça i  el paper que van tenir en la història del club figures clau com Joan Gamper en la salvació de l’equip que va estar a punt de desaparèixer el 1908.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris