DSC 7754_1440x961
Marc Mas va anotar el 2-4 que va fer reaccionar al FS Castellar. Albert San Andrés
30/01/2023 Esports
Remuntada sense premi (4-4)

Al FS Castellar li falta temps  per a capgirar el marcador enfront del CN Caldes

Després de quatre derrotes consecutives, el FS Castellar per fi trenca la dinàmica negativa amb un empat a quatre amb el CN Caldes, en un partit on la victòria hauria estat el més just pels de Darío Martínez, capaços de remuntar un 1-4 advers en els últims minuts.

El cas del FS Castellar és segurament digne d’estudi. Un equip que proposa joc, que la mou bé i té el control del partit, però que la falta de confiança els condemna a perdre. La Tercera Divisió és una categoria més difícil que la Divisió d’Honor, on els errors es paguen cars i els rivals no perdonen la més mínima baixada de braços. Un aspecte que l’equip taronja sembla no haver solucionat encara i que enfront del Caldes va passar factura.

La primera part va ser per l’equip local, però van ser els visitants els que es van avançar al minut 5. El domini del joc passava per les botes dels castellarencs, que empataven al minut 9’ amb gol de Pau Clarà, resultat amb el qual es va arribar al descans. Les sensacions van ser bones, però l’empat es va quedar curt per arrencar la segona amb més garanties. Amb un nivell de joc semblant, els dos rivals podien donar la sorpresa.

L’inici de la segona va sorprendre a tothom, amb un Castellar descol·locat i un Caldes que va fer de la duresa el seu fort, davant de la permissivitat arbitral. Tres gols del club nedador van sentenciar un partit enfront d’un rival descoordinat i que no es trobava sobre la pista, amb decisions poc encertades en la definició i una falta de confiança abismal.

Tot i moure la banqueta, les baixes també van marcar al Castellar i Martínez va intentar tenir frescos a tots els seus jugadors, un aspecte que va marcar els últims cinc minuts, quan l’equip va començar a jugar de cinc.

I llavors el miracle. L’equip va començar a creure de nou, a tenir confiança i a sobreposar-se en tots els aspectes al rival. Marc Mas (36’) i Quim Juncosa (38’) van retallar diferències, mentre que Pau Clarà (39’) va igualar. Amb poc més d’un minut, la irregular actuació arbitral va decidir baixar la nota a insuficient, empassant-se una clara falta al límit de l’àrea del Caldes, que bé podria haver estat penal o tir lliure indirecte, ja que els rivals ja sumaven cinc faltes i que pocs segons abans del final podria haver estat decisiva.

Però les carències dels minuts anteriors van passar massa factura i els taronges es van quedar amb l’empat, un resultat agredolç veient el final del partit, però que ha de ser el punt de partida per a començar de nou i sortir del descens. L’equip va demostrar que sap i ho pot fer i que només és qüestió de concentració i confiança, ja que, com la temporada passada, és un dels equips que millor futbol sala fa i més joc proposa de la categoria.

“És un punt que talla la ratxa i la dinàmica i suma. Ara mateix necessitem sumar com sigui i aquest punt serveix de molt. De l’1 a 4 al 4 a 4 quedant poc temps ha estat la millor lectura. L’equip tot i la mala dinàmica no abaixa els braços i continua lluitant. Per nivell, la de mitja taula cap a baix, el nivell és molt semblant. El Caldes té un nivell molt semblant al nostre, però els detalls marquen qui s’emporta els tres punts. Aquesta falta d’inexperiència per edat i per la categoria, fan que normalment caigui del cantó contrari. Ho sabem i estem treballant per a millorar la competitivitat” va explicar el tècnic Darío Martínez.

L’equip continua en penúltima posició, a cinc punts de sortir del descens, després de la victòria per 2-0 del Parets enfront de l’Arenys de Munt.