ASA9544_1440x961
Marc Parayre ha estat una de les revolucions del partit. Albert San Andrés
02/03/2020 Esports
Parayre, ‘Cada’ i Germà són suficient (88-68)

Gran partit dels de Quim Pérez-Alarcón enfront d’un Reus Ploms que s’enfonsa definitivament

Albert San Andrés

El CB Castellar no ha donat opció a La Salle-Reus Ploms, superant al cuer de la lliga per 88-68 en un partit on el jugador de la pedrera Marc Parayre ha destacat, recolzat per Albert Cadafalch i Albert Germà. Els reusencs en l’única plaça de descens directe queden a quatre victòries de diferència.

Quatre triples consecutius han estat una declaració d’intencions dels groc-i-negres en l’inici de l’enfrontament enfront del Ploms, un equip dels més mítics de la categoria que amb la derrota gairebé certifica seguir en l’últim lloc de la taula fins a final de temporada.

Una bona defensa i un atac encertat dels castellarencs han servit per aconseguir 10 punts d’avantatge (30-20) després del primer quart, on Quim Pérez-Alarcón no ha donat descans a cap dels cinc jugadors inicials (‘Cada’, Germà, Hagenaers, Prozorov i Junyent).

No han afluixat en el segon, on quatre tirs de tres més noquejaven al rival, que tot i jugar-se la vida ha donat la sensació d’estar prou complaguts amb el marcador i el ritme del partit. Era en aquesta part on apareixia un contundent Marc Parayre, que en el segon partit de la temporada amb el primer equip era capaç de guiar l’equip amb un desvergonyiment poques vegades vist al Puigverd, on fins i tot s’atrevia a anotar un triple. Amb una actuació impecable al terme dels 40 minuts, aconseguia la millor valoració del seu equip, amb 13 punts -tres triples i dos tirs de camp- i un 100% d’encert en tir. Tota una revelació.

Amb 45-32 al descans i una sensació de superioritat aclaparadora, el tercer era controlat amb tres triples de Cadafalch i un més de Parayre, que flanquejats per un complet Germà (18 punts), no havien de patir gaire fins al final.

19 punts per sobre al començament dels últims 10 minuts, Pérez-Alarcón aprofitava per donar minuts als jugadors menys habituals i als del segon equip, com els germans Claver, que coincidien per fi a pista junts, ja que Joel és més fàcil veure’l gaudir de minuts sobre la pista que al seu germà Max.

Uns últims 10 minuts on Parayre seguia fent de les seves, mentre els dos Albert cuidaven del joc de l’equip, per acabar amb 20 punts de diferència (88-68) i sumar la setena victòria de la temporada que serveix per allunyar, en primer lloc l’última plaça i en segon al CN Tàrrega, que queda a dues victòries.

“Necessitàvem guanyar, no perquè s’acabi ni la lliga ni el món, però ja tenim set victòries i deixem l’última plaça molt lluny. Portem moltes setmanes jugant bé però hem perdut partits que podríem haver guanyat. Tot ens ha anat molt bé i hem sabut reaccionar per a continuar la bona dinàmica del partit per a seguir portant la iniciativa durant gairebé els 40 minuts” ha explicat el tècnic castellarenc després del temps reglamentari. “Estic content perquè estem treballant molt i la gent ve a entrenar contenta durant la setmana i cada victòria per nosaltres és la vida. Portar set quan encara queden set jornades, tot i que podria ser millor o pitjor, ens permet seguir mirant cap a dalt. Amb una derrota miraríem a dalt d’una altra manera” afegeix Pérez-Alarcón.

AESE i Pia Sabadell queden a una victòria dins de la zona de promoció, mentre que ja fora, Alpicat i Castellbisbal queden a dues. Serà aquest últim el pròxim rival en lliga, amb l’oportunitat de reduir la diferència a només una i fer un pas endavant en la lluita per sortir de la zona baixa.