16   Nepal 01_950x634
L’Ama Dablam al fons, vist des de Dingboche, en la vall del Thumbu, una de les zones més belles de l’Himàlaia. Cedida
01/01/2020 Esports
Objectiu: Ama Dablam

El president del Centre Excursionista viatjarà al Nepal en una aventura solidària

Albert San Andrés

La serralada de l’Himàlaia s’estén des del Bhutan, Nepal, la Xina, Índia i el Pakistan i amb més de cent pics que superen els 7.000 metres i nou de més de 8.000. Des de temps immemorials ha estat un repte pels aventurers més atrevits, d’ençà que el 29 de maig del 1953, Tenzing Norgay i Edmund Hillary fessin cim al sostre del món -els 8.848 metres de l’Everest-. És el paradís dels muntanyencs, que tot i convertir-lo en una mena de parc temàtic de muntanya -en aquestes dates es poden veure llargues cues per fer cim a l’Everest- encara manté aquell to místic que els nepalesos li han conferit durant segles.


Lluny del mediàtic cim, l’Ama Dablam (6.812 m.) s’alça elegantment amb la seva forma d’ullal, sent segons molts experts una de les muntanyes més elegants de la serralada, que tot i no ser un mediàtic 7.000 o 8.000, sempre ha mantingut la bellesa i elegància que el caracteritzen, des que Mike Gill, Barry Bishop, Mike Ward i Wally Romanes fessin cim el 1961.


I serà aquesta la fita que el president del Centre Excursionista de Castellar, Rafael Serra, juntament amb Ramon Moncholí, pretenen aconseguir: escalar l’Ama Dablam i fer ‘trekking’ per la vall del Khumbu, una de les tres subregions de l’Himàlaia habitada pels xerpes.
Durant els mesos d’octubre i novembre d’aquest 2020, els dos muntanyencs visitaran aquesta magnífica zona: “L’activitat està preparada de forma particular, però com a president del CEC, m’ha semblat oportú donar a conèixer el projecte als nostres socis, perquè els possibles interessats puguin adherir-se” explica Serra. “El sol fet de caminar per la vall del Khumbu i contemplar la bellesa d’aquesta muntanya, considerada una de les deu més boniques del món, ja es mereix el viatge”.


El trekking serà l’activitat suau de l’aventura, “apta per a qualsevol persona que sigui bona caminadora en ambient muntanyenc” afirma, mentre convida als possibles interessats a participar-hi “perquè aquelles persones que tinguin la possibilitat i la il·lusió de realitzar un viatge al Nepal, aquesta serà una bona oportunitat”. En el cas de l’escalada ja és molt diferent, ja que només els més experts poden realitzar l’ascensió.


A més, la idea és que el viatge sigui solidari, col·laborant amb els projectes de l’ONG, EDFON (Education Develpment Foundation Nepal).
Anar al Nepal i poder contemplar les seves extraordinàries muntanyes i compartir experiències amb els seus habitants és realment extraordinari” conclou l’entusiasta Serra.


Per a participar en aquesta aventura, els interessats/des poden posar-se en contacte per e-mail (rafael.serrallanas@gmail.com, amb l’assumpte Trekking Nepal). Una oportunitat única de viure una aventura en la terra dels xerpes.


El cartell de la marxa, premiat
D’altra banda, el cartell de la 58a Marxa infantil de regularitat dissenyat pel castellarenc Quim Salvador -membre del CEC- ha estat el guanyador del concurs organitzat per la vegueria del Vallès que agrupa a totes les entitats excursionistes tant dels dos vallesos. La resolució del concurs i l’entrega de premis es va realitzar el dilluns dia 16 de desembre durant el transcurs de la reunió celebrada a Sabadell en la seu de la Unió Excursionista de Sabadell.


La Marxa rep així, un altre reconeixement com a un dels esdeveniments muntanyencs més importants del Vallès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris