Habituallament de l'esmorzar d'entrepà amb botifarra_617x412
Habituallament de l'esmorzar d'entrepà amb botifarra a la Ronda Vallesana, als dipòsits. - M. Antúnez
09/10/2017 Esports
La 38a Ronda Vallesana es va desenvolupar a Sant Feliu del Racó
Prop de 900 inscrits van participar a la convocatòria de la Unió Excursionista de Sabadell
Marina Antúnez
Prop de 900 participants van fer la 38a Ronda Vallesana, organitzada per la Unió Exursionista de Sabadell, diumenge dia 8, i que enguany va tenir lloc a Sant Feliu del Racó i Castellar del Vallès. La comissió organitzacdora va preparar, com ja és habitual, dos recorreguts circulars; el curt, de 16 quilòmetres, i el llarg, de gairebé 23. La sortida va tenir lloc de 7.30 a 8.30 hores a Els Saulons, al quilòmetre25,6 de la C-1415 -de Castellar del Vallès a Terrassa. En aquesta edició, la UES ha comptat amb la col·laboració del Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar per elaborar el recorregut, que retroba diverses barraques de vinya, murs de pedra seca, forns de calç i altres construccions que el Grup ha restaurat des de fa molts anys i encara avui.

Persones d'edats molt diverses van partipar, enguany, a la convocatòria excursionista, que va transcórrer per indrets tan emblemàtics com la masia del Girbau, els forns de calç de Can Solà (al terme de Matadepera), els forns dels Corcola, diverses barraques de pedra seca, el Coll de Grua (només al recorregut llarg), la Castellassa (al recorregut llarg), Can Torres, l'ermita de la Mare de Déu de les Arenes (recorregut llarg), el Coll de la Rocassa, Cal Manyosa, terme municipal de Sant Feliu, Can Juliana, fins a retornar a Els Saulons. L'arribada es va tancar a les 18 hores. Durant el recorregut es va poder gaudir de tres controls (per a la ruta llarga) i dos (per a la curta), a més de l'habituallament principal que consisteix en un entrepà de botifarra i la coca amb xocolata, a la sortida.

En aquesta edició de la Ronda, la UES va retre homenatge als pagesos de la contrada, que amb les seves activitats agro-silvo-pastorals van saber posar en pràctica unes tècniques agrícoles que respectaven i mantenien la biodiversitat de la zona. A més dels al·licients paisatgístics que ens ofereixen els dos itineraris, els excursionistes van poder veure i admirar diversos testimonis de l'activitat humana passada: forns de calç, barraques de pedra seca, marges de feixes de conreu, corrals per al bestiar... Amb l'ajut d'un llibre que s'edita cada edició i que documenta tot el recorregut, els participants de la Ronda Vallesna van tenir l'oportunitat de reflexionar sobre l'estil de vida actual.
Comparteix
M'agrada
Comentaris