El ‘Tast’ es confirma com a referent de les activitats locals a l’estiu
El Tast d’Estiu ha tancat l’edició amb una bona afluència de públic, que va poder gaudir durant les jornades de divendres i dissabte de la millor gastronomia local, música, espectacles i festa per a anticipar les vacances d’estiu per unes hores.
Saben els que han tingut poble per anar-hi de vacances que les activitats a la fresca, la festa i el menjar són els motius principals per a sortir al carrer durant el mes d’agost. Guardant aquesta essència, el Tast d’Estiu anticipa aquests dies sense sortir de la vila, apropant a la ciutadania l’àmplia varietat gastronòmica local, així com una oferta variada d’oci i espectacles.
Amb seu a la plaça Catalunya, els populars ‘xorritos’, els populars i concorreguts jocs d’aigua de l’espai, van donar la benvinguda a un total de 10 casetes on van situar-se alguns dels comerços més populars de Castellar en el ram de l’alimentació. L’espai de la Pastisseria Muntada donava la benvinguda, a tocar de la caseta de l’Ajuntament de Castellar, seguida d’El Celleret de Castellar, La Piparra, Llullu Cakes, La Capritxosa, Cafellar, La Taverna del Gall i la Gallina, Garbanzo Negro, Bruna Burguer-Cal Pinxito i la Carnisseria Casé. Varietat de gustos adaptada a tothom, que va deixar llargues cues a la jornada de dissabte i que un dia abans va servir d’avançada pels que van triar quedar-se a gaudir del Tast.
El divendres va servir per a poder situar-se, en una jornada en què l’afluència va ser menor, però que on les activitats programades es van poder gaudir sense gaires embussos. L’espectacle itinerant Iguana Fine va obrir la caixa dels trons, sortint des de la plaça del Mercat i circulant pels carrers Sala Boadella, Santa Perpètua i Prat de la Riba per a desembarcar a l’epicentre de la fira, donant pas a la música de la DJ Lady Avocado. Sense gaires presses, el final de setmana ja va anticipar el que es va poder veure en la jornada gran de dissabte, on les cues als ‘xiringuitos’ estiuencs van ocupar la jornada de dissabte.
Una diada on DolceSalato amb la companyia Carpe Diem van posar el toc més artístic amb una actuació impecable, just amb la caiguda del sol ben entrada la tarda. L’espectacle de circ va donar pas als vinils de JordiO de Pinchadiscos DJ’s, amenitzant la vetllada amb diferents èxits. La calorosa jornada no va acoquinar als visitants, omplint la major part de les taules disposades. Pocs i poques es van voler perdre especialitats com els Cake Pops de Llullu Cakes, les hamburgueses de La Capritxosa o les gyozes de Bruna Burger, així com les postres de la Muntada, entre d’altres.
“No ho havíem fet mai i hem portat coses que no necessiten nevera. Són productes amb el nostre segell que serveixen per aconseguir guanyar un nivell superior de marca, més que de vendes”, va explicar el pastisser artesà Joan Muntada. Una afirmació que des de Llullu Cakes, la Júlia Lluelles de Llullu Cakes va ratificar poc després, explicant que “portem quatre anys oberts i encara hi ha qui no ens coneix, ja que estem al centre i venir ens fa que molt més públic ens conegui. A banda del Corretapes, aquesta és la nostra festa preferida”.
Olga Fontes, propietària d’El Celleret de Castellar, va oferir una oferta variada amb productes més clàssics com xistorra, botifarra negra o diferents truites. “Com fa molta calor, es veu més que es menja. A la gent li agrada sortir quan fa més fresca i s’engresca i aquesta és una activitat molt bona per a fer poble i amics, a banda de la injecció econòmica que pugui suposar”, explica.
La realitat és que hi ha molts tipus de perfil d’usuari, des d’aquells que en família aprofiten per a sopar, tastant diferents productes, a d’altres que volen experimentar amb les especialitats dels diferents espais, fent de l’oferta gastronòmica, l’estrella d’aquest Tast d’Estiu.