16   E por lo niñoh yulián_617x412
Kiko de la Rosa amb l'acreditació del cinturó negre 8è DAN
21/02/2020 Esports
Kiko de la Rosa, 8è dan de taekwondo

El responsable del gimnàs castellarenc Taekwondo World ha aconseguit l'antepenúltim grau més important d'aquesta especialitat

Albert San Andrés

El sajio nim i propietari del gimnàs castellarenc Taekwondo World, Francisco de la Rosa Gómez, ha aconseguit el cinturó negre 8è dan –Chong-Kwan-Jang-Nim (‘gran mestre’)– de l’especialitat, l’antepenúltim  grau més important d’aquesta especialitat nascuda a Corea i donada a conèixer gràcies al general Choi Hong Hi el 1955.
Amb quaranta-cinc anys de dedicació, el castellarenc Kiko de la Rosa va obtenir el títol de sajio nim –‘mestre sènior’–, el vuitè grau més important dels 10 possibles, en què els tres últims s’atorguen de manera honorífica als practicants més destacats d’aquesta art marcial, per remarcar la rellevància d’aquest en l’esport. Per rebre un grau com aquest és necessària l’avaluació per part d’un tribunal de la trajectòria i el treball a favor de la disciplina.

El grau de 8è dan, concedit per la Reial Federació Espanyola de Taekwondo, va arribar de mans d’Antonio Toledo, president de la Federació Catalana.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris