Ivet Ortuño en el calaix més alt del podi a Igualada.
30/06/2021 Esports
Ivet Ortuño, campiona de Catalunya

Les també atletes del CA Castellar, Carla Serral i Laia Ribera, segona i tercera respectivament en els regionals sub16

Els èxits en l’atletisme castellarenc segueixen estant d’actualitat aquesta setmana, ja que tres atletes del CA Castellar han aconseguit grans fites en els Campionats de Catalunya. Ivet Ortuño ha estat campiona, mentre que Carla Serral i Laia Ribera han aconseguit dos podis més pel club verd.

Després que els estatals màsters ens deixessin a Laura Vílchez com a campiona d’Espanya en els 5.000 metres, els regionals de la passada setmana a Igualada també han portat èxits per l’atletisme de la vila. En aquest cas eren els campionats sub10, sub12 i sub14, on l’or aconseguit per Ivet Ortuño en els 1.000 m obstacles ha estat el resultat més destacat.

La classificatòria disputada a Castellar fa tres setmanes on van participar 88 clubs diferents, va ser la prèvia on Ortuño va classificar-se com a guanyadora de la sèrie, acompanyada de diversos atletes del club, que van aconseguir la marca per la fase final. La jove atleta sub14 partia com a una de les màximes favorites per aconseguir la victòria en el regional i no va decebre a ningú, aconseguint la victòria final amb un temps de 3:12,19 i superant en més de quatre segons a l’atleta del CA Vic, Emma Garcia (3:16,76 s) i a Iris Garrido (3:16,79 s) del CA Tarragona.

A més, el temps aconseguit per Ortuño, la col·loca com a una de les principals promeses de la categoria, ja que suposa el segon millor registre de la història de l’atletisme català, a només dues dècimes del temps aconseguit per la igualadina Paula Blasco l’any 2013.

En aquest mateix campionat, els resultats de la resta de competidors van estar a l’altura, amb un cinquè lloc de Pol Saperas en triple salt (10,04 m), acabant quart en els 80 metres llisos (10,26 s). Ricard Martori en javelina va aconseguir un llançament de 26,32 metres per a acabar setè, amb Feliu Homet en la mateixa posició en pes amb un 9,15 aconseguit en el tercer intent.

En sub12, Eric Garcia era cinquè en llançament de pilota amb una marca de 28,57 m en el quart intent, mentre que en sub10, Edgar Pedrosa aconseguia un sisè (6:59,73 s) en els 1.000 marxa i Raül López era 10è en llançament de pilota amb 21,52 m.

Sub16 a Lleida
En el sub16 disputat al municipal de Les Basses de Lleida, el llançament castellarenc va ser el més destacat de la jornada, amb dues protagonistes: Carla Serral en martell i Laia Ribera en pes.

Pel que fa a Ribera, un 10,78 en el primer intent li va reportar el tercer lloc final en pes, en la competició guanyada per Ingrid Valcárcel (CA Granollers) amb 12,51 m. Mar Santanach (Avinent Manresa) va ser segona amb 10,91.
Serral era segona en martell amb 42,82 en el tercer tir, quedant a tres centímetres de la guanyadora Elsa Alias (CA Igualada) amb 45,19. Ainara Zapata (CG Tarragona) va completar el podi amb 41,20.

Gina Torres (15.36,28) va ser quarta en els 3000 m marxa, Saül Corral (1:31,78) novè en els 600 m i Júlia Paul (13,38 s) va ser quarta en la semifinal dels 100 llisos, quedant-se fora per poc. Laia Romero (6:07,15), vuitena en els 1.500 obstacles.