DSC00252_1440x961
Arribada al Monestir de Montserrat d'alguns dels primers participants a la 30a Travessa Castellar - Montserrat. | M. A.
27/09/2021 Esports
Un centenar de persones a la 30a Travessa Castellar - Montserrat

El Centre Excursionista de Castellar celebra aquesta edició emblemàtica de la caminada

Marina Antúnez

Diumenge va tenir lloc la 30a edició de la Travessa Castellar - Montserrat organitzada pel Centre Excursionista de Castellar. Enguany, l'edició es va fer fora de la data habitual - normalment es feia diumenge de Rams - ja que l'any passat es va haver suspendre per culpa de la pandèmia. La travessa és una caminada de resistència de nivell mitjà de 33 km i poc més de 1.400 m de desnivell ascendent per senders i pistes de muntanya i alguns trams urbans asfaltats.

 

Enguany hi va haver 101 inscrits i es va haver de lamentar alguna incidència, "un abandonament per trencament fibril·lar a la Casa de l'Obac i una persona que va patir un cop de calor a la pujada al Monestir i que va ser traslladada en helicòpter", apuntava la presidenta del CEC, Dolors Martínez. En tot cas, la jornada va transcórrer amb normalitat, en un dia assolellat i calorós, tenint en compte, però, que la primera part del recorregut es fa de nit, ja que la sortida és a les 06:00 h del matí. En aquest sentit, tots els participants havien de dur un llum frontal.

 

El recorregut segueix amb unes marques blanques fins arribar al riu Ripoll i després s'enfila amb duresa fins al coll de Lliri, passant per la urbanització del Cim de Sant Feliu del Racó. Allí, s'agafa la pista del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt fins a trobar, més amunt de l'aparcament del pla del Girbau, els senyals de la travessa Matagalls - Montserrat, vermells i verds, que condueixen pel nord de Matadepera i cap a ponent, cap a la Casa Nova de l'Obac, Tot i que aquesta marxa no té parades d'habituallament, en aquest indret on tradicionalment els participants esmorzen es va oferir suc, aigua, fruita i coca per a tothom. El primer participant en arribar a la Casa Nova de l'Obac ho va fer a les 8:05 h i també va ser el primer en arribar al Monestir de Montserrat, a les 11:05 h. Per commemorar el 30è aniversari, es va obsequiar tots els inscrits amb una samarreta commemorativa, beguda isotònica, fruita i refrigeri.

 

Parada a la Casa de l'Obac per esmozar, a la 30a Travessa Castellar - Montserrat. || M. A.Parada a la Casa de l'Obac per esmozar, a la 30a Travessa Castellar - Montserrat. || M. A.

 

Els excursionistes van baixar cap a Vacarisses i es van tornar a enfilar fins a La Creu, fins arribar a Monistrol, al peu de la muntanya de Montserrat. La darrera etapa fins el monestir és la més dura, on hi ha l'estació final del tren cremallera i on els membres del CEC es van assegurar que tothom haugés arribat bé. La tornada es va fer amb un autocar que va proporcionar el CEC o bé amb cotxes particulars.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris