15   Dario M_617x412
Darío Martínez a la banqueta del primer equip del FS Farmàcia Yangüela Castellar, en un partit d’aquesta temporada. || a. san andrés Albert San Andrés
06/06/2019 Esports
“Això no és un adéu, és un fins després”

Dues temporades al capdavant del primer equip del FS Castellar han estat suficients perquè el tècnic hagi rebut ofertes de categories superiors

Albert San Andrés

· Tot i salvar la categoria sense problemes, ha estat una temporada difícil, després del descens i d’haver de reconstruir l’equip
Vam tenir més temps per planificar la temporada i l’exigència a Divisió d’Honor no és tan alta com a la 3a Divisió. Vam recuperar jugadors de fora i tornar a apostar per gent de la casa. La temporada no va començar com volíem i els fantasmes del passat van tornar., però vam retornar a la filosofia de club que va implantar Rubén Jiménez fa uns anys i va continuar Borja Burgos.  Després de les quatre primeres derrotes les coses van sortir millor.

 

· De fet, aquest club té una fortalesa, que és pujar gent de la casa al primer equip i que funcioni
El fet que els jugadors del primer equip siguin entrenadors de la base, fa que es coneguin molt bé a la casa. Ja va passar en l’etapa del Borja i per sort podem fer coses així. Un bon exemple és el juvenil d’aquesta temporada, que si manté el grup, serà la següent generació.


· S’ha salvat la categoria, que era l’objectiu. Quin balanç fas?
El balanç és molt positiu. Si mirem la classificació i tenint en compte que l’última derrota va ser en un partit on gairebé vam anar de barbacoa, només hem tingut vuit derrotes. Si ens comparem amb els que estan per sobre, molts han perdut entre 10 i 12. Vam mantenir una bona línia, superant al Blume al primer, al segon i empatant amb el tercer. Competim igual contra el primer que contra l’últim.

 

· Una dada curiosa és que acabeu imbatuts amb el líder, el Nou Escorial.
L’edat i la falta d’experiència, amb només tres jugadors amb més de 25 anys, ha fet que suméssim molts empats, que amb més qualitat i experiència haurien estat victòries. Tot i això, hem aconseguit resultats bons amb equips de la part alta.

 

· Un bloc molt jove que ja té un any d’experiència. Fins on poden arribar?
El bloc ha crescut molt i si es manté en el futur, pot ser molt il·lusionant. L’evolució dels jugadors de base pot fer que en el futur l’objectiu torni a ser ascendir i mantenir la categoria a 3a Divisió.

 

· A l’equip heu evolucionat tots i ara ets tu qui fa el salt de categoria.
Va ser una decisió que va costar-me molt prendre. Quan ho vaig comunicar vaig plorar molt i vaig rebre moltes mostres de suport. Ara el club haurà de buscar un perfil d’entrenador que segueixi la mateixa línia. Que sigui jove i entengui la filosofia del club. Que s’adapti a la modernitat de l’esport, confií en les noves tecnologies i li dediqui molt temps. Un sergent no triomfarà mai en aquest equip.

 

· Què és el que més trobaràs a faltar del club?
Aniré a un club més gran, però dubto que trobi mai la sensació de germanor del FS Castellar. És el club de la meva vida, on he jugat i he entrenat.

 

· Ets encara molt jove i ja tens experiència. Fins on creus que pots arribar en el futsal?
Fins fa uns mesos això era un hobby, però amb l’oferta que he rebut, el salt serà gran. Suposo que la 2a B i la Tercera és de moment el lloc més lògic.

 

· Aquest club exporta jugadors i entrenadors. Quin és el secret?
La passió. El Rubén Jiménez ho va iniciar i li va contagiar al Borja, que m’ho va passar a mi. S’ha de dedicar moltes hores i planificar molt. És l’amor per l’esport que passa d’entrenadors a jugadors. Jugadors que després tenen l’oportunitat d’entrenar.


· Quin consell li donaries al club?
Que segueixin treballant en la mateixa línia, amb ganes i passió, començant per la junta, un grup de gent increïble que no s’emporta res i es deixa la vida perquè funcionin les dues seccions.

 

· Tornaràs?
Per descomptat. Això no és un adéu, és un fins després. La gent m’ha desitjat que sigui d’aquí a molts anys. Espero poder tornar sent millor entrenador i aportar encara més experiència al meu club de tota la vida. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris