mademoicelli_1440x961
El quartet Mademoicelli va actuar dijous passat en el cicle Audicions Íntimes de L'Aula - R.G.
26/02/2021 Cultura
El violoncel que va reviure Piazzolla

El quartet de corda Mademoicelli va inaugurar el cicle d'Audicions Íntimes de L'Aula d'Extensió Universitària

Rocío Gómez

L'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Castellar va reprendre dijous passat el cicle musical Audicions Íntimes amb el quartet Mademoicelli. Com és habitual, Xavier Chavarría Talarn, va ser el mestre de cerimònies, l'encarregat d'acompanyar tant el quartet de violoncels com els espectadors, en un viatge musical que aquesta vegada es va centrar en la figura d'Astor Piazzolla. Madamoicelli va adaptar per a l'ocasió, un espectacle en què van repassar les principals obres de Piazzolla, arranjades per a orquestra de corda, i a més van recitar i donar veu a alguns dels moments més decisius de la trajectòria del músic i compositor argentí, que va revolucionar el tango tradicional.


Val a dir que tot i ser quatre violoncels, una formació que no és massa habitual, les quatre solistes van aconseguir fent equip a l'Auditori, una amplitud tímbrica, que defuig de la monotonia, plena de força, que com va apuntar Xavier Chavarría Talarn, és capaç de catalitzar "la ferotgia i la tendresa" de les melodies de Piazzolla, pensades per a piano, bandoneó, violí i guitarra. Mademoicelli va teixir un diàleg entre peces com Oblivion o Decaríssimo per oferir una fotografia tan acurada com fos possible d'un dels artífexs de la renovació del tango, que va viure entre Nova York i Buenos Aires.

Si la situació epidemiològica ho permet, la pròxima cita musical del cicle de L'Aula serà dijous 18 de març, a les 18 h a l'Auditori Municipal amb Blooming Duo, combo d'arpa i marimba, que oferiran un recital amb obres d'autors com Koetsier, Ravel o Albert Guinovart, entre d'altres.

Comparteix
M'agrada
Comentaris