A7 5793_1440x961
En finalitzar l'espectacle, el públic va poder tocar i manipular els objectes de l'espectacle. || Q. PASCUAL
03/02/2020 Cultura
Teatre al Detall desplega el seu imaginari en primer terme

Diumenge, l'Auditori Municipal va acollir el seu darrer muntatge, 'El núvol gris, gras i gros'

Marina Antúnez

A Teatre al Detall sempre els agrada tenir molta cura en la posada en escena dels seus espectacles, sense oblidar que al darrera hi hagi també una bona història narrativa per explicar. Diumenge passat, la companyia formada per Txell Botey i Xavi Idàñez va tornar a deixar el públic bocabadat amb un muntatge de petit format, original d'entrada perquè el públic de zero a quatre anys, acompanyat dels familiars adults, es va asseure amb els actors a l'escenari. El núvol gris, gras i gros és el títol de la seva darrera proposta, que gaudeix d'una posada en escena impecable i una història preciosa que té s'allarga als gairebé 40 minuts. L'aventura del núvol, basada en un conte d'Antoni Cuadreny i portada a l'escenari per Teatre al Detall es desenvolupa a través de diferents paisatges - micro paisatges - que la companyia va construint i deconstruint, descobrint i transformant els indrets per on transitarà el núvol, gràcies a diversos objectes i capses que es van obrint i tancant. Tots aquests objectes, fets amb les pròpies mans de Botey, que a més de cantar i interpretar magníficament, "també m'encanta fer aquestes manualitats i titelles", deia ella mateixa.

 

Els nens i nenes van poder endinsar-se, en una primera sessió a les 11 h i, la segona, a les 12 h, dins d'una granja on hi havia vaques, bens, gossos i un pastor, i on el núvol no va poder ploure. Van compartir l'estona amb un nen que tenia la roba estesa i on el núvol no convenia tampoc que plogués; van pujar dalt d'una muntanya molt alta amb uns intrèpids excursionistes, que també van demanar al núvol que no plogués perquè es quedarien xops, i finalment el núvol va ploure al mar, però sense que pogués ajudar a ningú, que és de fet el que ell volia... Però, en els contes d'aquesta companyia, sempre hi ha un final que recondueix les bones intencions i, per tant, i no direm com, el núvol va poder ploure i ajudar a algú.

 

Txell Botey i Xavi Idàñez, en un primer pla de l'actuació. || Q. PASCUAL

Txell Botey i Xavi Idàñez, en un primer pla de l'actuació. || Q. PASCUAL

Els infants feien cara d'entusiasme amb la història d' 'El núvol gris, gras i gros'. || Q. PASCUAL

Els infants feien cara d'entusiasme amb la història d' 'El núvol gris, gras i gros'. || Q. PASCUAL

 

 

Teatre al Detall desplega tot el seu imaginari amb figures de mida menuda, que els infants veuen molt de prop perquè són a poc més d'un metre de l'escena. Els actors també acompanyen la història del núvol amb diversos instruments "petits" que van apareixent, alternant-se: un xilòfon, una harmònica, un orgue, una pandereta que fa uns sons ben especials... conformen l'atmosfera dels diferents paisatges per on els infants viatgen.

 

Teatre al Detall demostra, un cop més tot un mestratge en les arts escèniques. Ben diferent de L'endrapasomnis i La nena dels pardals, on es buscava una història més adaptada a nens de més edat, i on l'escenografia era de gran format i espectacular, amb El núvol gris, gras i gros sorpren a tots els infants. De ben segur, molts d'ells hauran viscut la seva primera experiència teatral amb aquesta proposta. I quan l'obra s'acaba, la Txell i el Xavi cedeixen l'espai als nens, perquè juguin tan com vulguin amb els objectes que han vist, perquè hi descobreixin tots els misteris i perquè es capbussin en l'imaginari Teatre al Detall.

Comparteix
M'agrada
Comentaris