arquet_1440x961
Un moment de l'actuació del quartet de corda d'Espaiart dins dels concerts del Dia de la Música
22/06/2024 Cultura
Respirar música

Els concerts del Dia de la Música sumen desenes d'espectadors en les tres sessions celebrades als jardins del Palau Tolrà divendres i dissabte

Els dies internacionals són els penjadors a través dels quals les societats s’hi poden agafar per sentir-se part d’un tot mentre mostren el que pot ser més peculiar o local. El Dia Internacional de la Música, el 21 de juny, és un d’aquests penjadors i Castellar porta ja tres anys treballant de valent per justament aconseguir transcendir aquest Dia de la Música i oferir com una fira de la música que es fa a la vila. La jornada de dissabte també va suposar una bona demostració de talent musical i d’interès per part d’un públic molt predisposat i empàtic.

 

L’aposta del Dia de la Música a l’escenari dels Jardins del Palau Tolrà sembla que està quallant perquè les entitats s’hi estan abocant: és un terreny propici per mostrar el que fan i no és qüestió de rebutjar la possibilitat de pujar a un escenari amb un context maco com aquest. Així ho valora la regidora de Cultura Joana Borrego: «El Dia de la Música ha esdevingut una gran aposta aquest any perquè com que ha coincidit justament que el dia 21 era divendres vam voler començar justament el 21 al vespre». Borrego recorda que el Dia de la Música «va començar en època de pandèmia de forma ‘enllaunada’ i ara ja és el tercer any a nivell presencial i totes les entitats musicals continuen involucrades». Com apunta la regidora, «Castellar és un poble molt musical tant pels aficionats als concerts que tenim com de la quantitat de creadors i intèrprets».

 

Tant l’obertura de divendres com la matinal d’aquest dissabte i la jornada del vespre han ofert un ventall amplíssim de músiques i de formes d’entendre-la i que han comptat amb desenes d’espectadors. Bons exemples van ser l’espai dedicat a la música clàssica el dissabte a la tarda amb el quartet Arquet d’Espaiart que fins i tot s’hi van atrevir amb un tango de Gardel o l’actuació de les corals també d’Espaiart aportant grans dosis d’entusiasme de la mà de cançons de ‘La Bella y la bestia’ o La Sirenita’. La sessió del dissabte al vespre també vam comptar amb les actuacions d’Aires Rocieros Castellarencs i la coral AtzaMares del Cor Sant Esteve. La matinal va tenir un accent especialment coral i va recollir les atuacions del Kor Ítsia, del Cor Sant Esteve, la Coral Xiribec i Lente Ma Non Tropo de l’escola municipal de música Torre Balada.


 

Comparteix
M'agrada
Comentaris