esteve prat_617x412
L'alcalde Ignasi Giménez, i el pintor Esteve Prat, amb algunes alumnes de l'artista, en la inauguració de l'exposició, divendres passat - F.MUÑOZ
19/01/2019 Cultura
Redescobrir Esteve Prat

El pintor castellarenc va estrenar divendres passat la renovada Sala d’Exposicions d’El Mirador amb la mostra ‘Sèries 2015-2018’

R.G.

 

No era un divendres qualsevol. L'artista castellarenc Esteve Prat trepitjava fort. Va tornar casa seva amb força i empenta per inaugurar la renovada Sala d'Exposicions d'El Mirador amb la mostra pictòrica "Sèries 2015-2018". Feia gairebé una dècada que no exposava a Castellar. El nou punt de trobada artístic de la vila es va omplir a poc a poc de veïns i veïnes encuriosits, artistes castellarencs com Pepa Beotas que volien fer-li costat, un grup d'alumnes de pintura de Prat, i representants institucionals de l'Ajuntament.

 

Tal com va explicar l'alcalde Ignasi Giménez durant la inauguració, la mostra ens revela un Esteve Prat "rejovenit", amb una "obra sorprenent" que convida a "redescobrir les noves facetes" de l'artista. Un procés emocional i emocionant. En aquest sentit, Giménez va reconèixer que Castellar tenia un deute "amb un dels artistes més rellevants del municipi", que darrerament ha portat la seva obra arreu del país, i d'alguna manera l'exposició reivindica la figura d'aquest creador en constant evolució.

 

De fet, el mateix Prat va assegurar que ha gaudit molt preparant aquesta mostra que aplega una cinquantena d'obres. "És la feina de quatre anys: entre 2015 i 2018", va dir. Després d'un període de sequera creativa, el castellarenc va reprendre els pinzells per elaborar una sèrie de bodegons, de natures mortes. "Va ser un canvi de xip de tot allò que havia fet anteriorment. A partir d'aquests bodegons vaig incorporar tècniques noves que no havia utilitzat mai com estampacions, reserves i grattage", va detallar.

 

"Quan vaig tenir aquesta sèrie feta, em van venir ganes de fer coses molt grans i de canviar de temàtica, i vaig triar la figura humana. D'aquí va sorgir la sèrie 16-17 que són pintures grans, algunes de tres metres. Em va deixar esgotat perquè porta molta feina. Després vaig continuar amb la figura però de mida més petita", va afegir. L'Esteve Prat de 2018, però, ha apostat per la incorporació de textures, d'altres tècniques "com el full d'or, són pintures abstractes també a partir de figures. De moment, encara estic en forma", va dir.

 

L'exposició "Sèries 2015-2018" es podrà visitar a la renovada Sala d'Exposicions d'El Mirador fins a l'1 de febrer, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Cal destacar que l'espai ha estat remodelat en àmbits com l'accessibilitat, amb la instal·lació d'una rampa. L'arranjament de la sala també ha suposat millores quant a la il·luminació i a la infraestructura per acollir exposicions, i l'aïllament i separació dels tallers d'El Mirador, per dotar-la d'entitat pròpia.

Comparteix
M'agrada
Comentaris