20230127 204459 (1)_1440x961
Moment del concert de Compadres, a L'Alcavot Espai Cultural. || CEDIDA
01/02/2023 Cultura
Propostes d'èxit a L'Alcavot

A l'Espai Cultural, s'han omplert els darrers espectacles del mes de gener i ja son a punt els de febrer

Marina Antúnez

El passat 26 de gener, L’Alcavot va acollir el documental  ‘Gisa, la niña de la maleta’, dirigit per David Serrano Blanquer. Al film, David Serrano narra la història d’una família jueva que tracta de sobreviure al ghetto de Varsòvia controlat pels nazis. A l’acte, es va connectar via Skipe amb la pròpia Giza, que va atendre preguntes del assistents i va explicar de primera mà les seves percepcions i experiències.

 

Divendres 27, L’Alcavot va ser una festa, ja que va fer el ple de gom a gom. Pepe, Humberto i Antonio, els Compadres, van oferir un concert dinàmic, alegre i divertit que no  va deixar ningú indiferent.

 

Dissabte dia 28 es va poder gaudir d’una posada en escena de l’actor Valentí Maymó. Amb ‘Camins del paradís’. El rapsode i tenor va presentar un espectacle singular, convertint-se en l’alter ego del poeta Jacint Verdaguer, per parlar de la seva vida i obra, de sentiments i de la relació  amb persones tan properes i importants per al  poeta com la seva mare. Poesia, teatre i música enllaçades de manera magistral pel Valentí Maymó van fer que el públic percebés intensament la sensibilitat que emana de les paraules de Verdaguer.

 

Com a cloenda de l’exposició artística col·lectiva a L’Alcavot, que s’ha mantingut oberta durant tot el  mes de gener, el dia 29 va tenir lloc una jornada de vermut i  mercat de l’art. A banda de les obres exposades dels artistes E. Prat Paz, Josep Pérez González, Àngels Font, Karlos Mayet, Josep Masaguer, Rafael Aguilar, Jesús Cabañas i Domènec Triviño, es va comptar amb la participació d’altres artistes que van afegir-se a la proposta, com Josep García, Margarida Gubern, Julienne i la ceramista i decoradora Sussi. Al voltant d’una cinquantena de persones va passar per l’exposició i mercat.

 

Tant l’opinió  dels visitants com dels artistes va ser molt positiva. Tant és així que es va decidir mantenir aquesta proposta durant el mes de febrer. ñEs a dir, es mantindrà l’oferta de les obres de petit format, simultàniament als actes que habitualment es programin a L’alcavot. 

 

Properes propostes

Dijous, 2 de febrer, a les 20.30 hores, ‘S’horabaixa’ de L’Alcavot acull l’espectacle Controvèrsia, amb Cristina Giménez i David Marco. Ella, amb les seves paraules, i ell, amb la seva música crearan un entorn líric i íntim a L'Alcavot. Es tracta d’una oportunitat per conèixer nous talents de casa nostra.

 

El diumenge vinent, dia 5 de febrer, a les 12 h, s'inaugurarà a L'Alcavot una exposició monogràfica del pintor Alfons Gubern. Amb aquesta exposició farem homenatge al gran Alfons Gubern, un dels artistes castellarencs més importants del segle passat. Convé mantenir viva la memòria històrica i evitar que les noves generacions l'oblidin. L’entrada és lliure.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris