IMG 0125_1440x961
Domènec Triviño publica 'Entre un somni i la realitat'. ||M. ANTÚNEZ
21/06/2021 Cultura
Primer llibre de Domènec Triviño

El pintor castellarenc recopila anotacions de l’Artilletres’ i les amplia

Marina Antúnez

Domènec Triviño acaba de publicar el llibre Entre un somni i la realitat, el seu primer recull en forma de llibre, a base de notes fetes entre els anys 1989 i 2009 sobre la seva trajectòria com a pintor i que havien sortit publicades, fins al 2004, a la revista Artilletres. Ara els ha tret la pols i les ha ampliat una mica més. No serà, diu, l’únic volum que té intenció de publicar.

 

L’artista treu amb Amazon “una recopilació del que ja havia sortit publicat en el seu moment a Artilletres”, diu Triviño, però ampliant el contingut fins al 2009, i amb notes i fets familiars inclosos. En el seu moment, a la revista artística, Domènec va incloure-hi el dietari i fotografies. Algunes,  recuperades ara al volum.

 

Ara, Triviño ha incorporat també anotacions, idees d’altres artistes que ha fet seves, i tot el que pertany al seu treball. També explica “les dificultats que suposa, per a un artista, combinar la vida professional, privada, i la feina de pintor”, diu  l’artista. En aquest sentit, Triviño va renunciar a tenir una vida d’oci com la resta de companys de la seva edat,  “i això ha repercutit en el caràcter, la família”. Tot i que no es mira la pintura com a teràpia sinó com una manera de treure el màxim que pot. Treballa sol, com pràcticament qualsevol creador.

 

La primera exposició que va fer data de l’any 1989 a l’antiga sala de la Caixa. Paral·lelament a aquest llibre, n’està fent un altre que es remunta a més temps ençà, a la seva infantesa a Cardona, als anys que va viure a Bèlgica, fins que amb els pares va tornar a Catalunya. A Entre un somni i la realitat hi ha notes que no sortien a Artilletres.

 

El títol del llibre, Entre un somni i la realitat, és el mateix que tenia el fascicle a la revista Artilletres i que el pintor ha volgut mantenir. Ja es pot comprar a la llibreria La Centraleta de Castellar.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris